18+ Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

AZ – Heerenveen voorspelling – wedden, quotes en tip 19 oktober 2019

Bob Ligthart

Wedstrijd: AZ – Heerenveen, Eredivisie
Aanvang: Zaterdag 19 oktober 2019, 18.30 uur
Beste wedtip: Winst AZ
Bookmaker: Toto
Quote: 1.57

AZ blijft tot nu toe goed in het spoor van Ajax en PSV in de Eredivisie. De club uit Alkmaar wil de achterstand natuurlijk zo klein mogelijk houden en daarom is het belangrijk dat het zaterdag van Heerenveen wint. In deze voorbeschouwing staan voorspellingen, tips en quotes die helpen bij het wedden op AZ – Heerenveen.

Goede start van het seizoen

Dit jaar speelt AZ erg goed voetbal en niet alleen in de Eredivisie, want ook in de Europa League liet het al zien dat het niet bang hoeft te zijn voor grote tegenstanders. Zo wist het Manchester United op een 0-0 gelijkspel te houden en verdiende het eigenlijk zelfs een overwinning. AZ kwam namelijk tot een aantal goede kansen, terwijl de Engelse grootmacht niet één schot op goal produceerde.
In de Eredivisie moet iedereen ook rekening houden met AZ, dat momenteel derde staat. Feyenoord kwam hier een paar weken geleden achter toen het in eigen huis met 0-3 verslagen werd door de Alkmaarders. Het succes van AZ komt dit seizoen ook zeker door de verdediging, want het kreeg in de Eredivisie nog maar vier goals tegen in negen wedstrijden. De club heeft tot nu toe dus de minste tegengoals hoeven incasseren in de Nederlandse competitie, zelfs minder dan Ajax en PSV. Door de goede resultaten is AZ zaterdag tegen Heerenveen de favoriet, want een overwinning van de club uit Alkmaar heeft een quote van 1.57.

Erg wisselvallig

Heerenveen kende een perfecte opening van het seizoen met een 0-4 overwinning op Heracles, maar na deze wedstrijd ging het al snel bergafwaarts. Het wist hierna zes wedstrijden niet te winnen waardoor het flink zakte op de ranglijst. Het verloor zelfs van FC Emmen met 2-0 en speelde gelijk tegen Fortuna Sittard, wat normaal toch zeges moet opleveren voor Heerenveen. In de laatste speelronden pakten de Friezen de draad eindelijk weer op.
Het pakte namelijk zeven punten uit drie wedstrijden waardoor het nu weer is opgeklommen naar de achtste plek. Eerst speelde het met 1-1 gelijk tegen FC Utrecht, daarna won het overtuigend met 0-3 van VVV-Venlo en het laatst gespeelde duel werd met 1-0 gewonnen van PEC Zwolle. Deze reeks maakt Heerenveen nog geen favoriet tegen AZ. Een zege van de Friezen levert namelijk een quotering van 5.05 op.

Vermakelijke strijd

Zoals wel vaker bij duels tussen AZ en Heerenveen, was het ook vorig jaar weer genieten voor de neutrale kijker. De club uit Alkmaar kwam in de thuiswedstrijd met 1-0 voor door een goal van Thomas Ouwejan. Daarna werd de tandem van Heerenveen wakker, want eerst draaide Michel Vlap de stand om met twee doelpunten en nadat AZ weer gelijkmaakte, scoorde Sam Lammers de winnende goal. Het duel eindigde dus in een 2-3 overwinning voor de Friezen, maar dit seizoen kan het helaas niet meer over deze twee spelers beschikken.

AZ – Heerenveen tip

AZ is erg goed bezig dit seizoen en het heeft tegen grote clubs al laten zien dat het zeker niet hoeft te verliezen. Heerenveen is nog wat wisselvallig, alhoewel het de laatste speelrondes wel op dreef was. Toch heeft AZ de beste kans op een zege zaterdag, mede door de sterke achterhoede. De tip bij deze wedstrijd is dat AZ wint en deze voorspelling van AZ – Heerenveen heeft een quote van 1.57 bij Toto.

AZ – Heerenveen Eredivisie wedden

Quotes bij Toto

Winst AZ: 1.57
Gelijkspel: 4.10
Winst Heerenveen: 5.05