18+ Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

AZ – BK Häcken voorspelling – wedden, quotes en tip 25 juli 2019

Tim Giesbers

Wedstrijd: AZ – BK Häcken, Europa League kwalificatie
Aanvang: donderdag 25 juli 2019, 20.30 uur
Beste wedtip: winst AZ
Bookmaker: Toto
Quote: 1.59

Het Europese seizoen gaat beginnen. Ook de eerste Nederlandse clubs starten met de Europese kwalificatie. Hier onze voorspelling met de beste tips en quotes om te wedden op het duel AZ – BK Häcken.

Wisselvallig

Deze zomer verliet John van den Brom zijn club AZ nadat hij sinds 2014 hoofdtrainer was in Alkmaar. Als zijn opvolger werd al tijdens het lopende seizoen assistent Arne Slot naar voren geschoven. Deze oud-middenvelder is nu aan zijn eerste klus op eigen benen begonnen met Marino Pusic en Pascal Jansen als assistenten. Er werden drie aanwinsten voor het eerste elftal verwelkomd. Ferdy Druijf keerde terug van NEC met de topscorerstitel van de Eerste divisie op zak, Jordy Clasie werd gehaald en de Japanner Yukinari Sugawara wordt gehuurd.

In de voorbereiding presteerden de Alkmaarders erg wisselvallig. Zo werd eerst van Eendracht Aalst gewonnen (3-1), waarna PFK Oleksandrija te sterk was met 0-3. Tegen PAOK Saloniki (1-0), Club Brugge (5-2) en Anderlecht (2-0) zette AZ een zegereeks neer, maar daarna verloren Slot en zijn mannen weer van Telstar (0-3), AA Gent (2-0) en KV Oostende (0-1, wedstrijd na de rust gestaakt). Tip: in zes van de acht oefenduels scoorde maar één ploeg. Je kunt daarom wedden op de voorspelling ‘niet beide teams scoren’, tegen een quote van 1.88.

Ritme

Waar tegenstander AZ veel oefenduels gepland heeft om een goed wedstrijdritme op te bouwen, is dat ritme er al bij BK Häcken. Al op 1 april van dit jaar begon namelijk het nieuwe seizoen van de Zweedse competitie. BK Häcken plaatste zich voor deze Europese voorronde door in het seizoen 2018/19 de Svenska Cupen, het nationale bekertoernooi, te winnen. Daarnaast eindigde de club van coach Andreas Alm als vijfde in de nationale competitie Allsvenskan.

Op dit moment staat Häcken op een vierde plaats in de Allsvenskan. Voor Europees voetbal voor het seizoen 2019/20 moet de club in de topdrie eindigden of opnieuw de beker winnen. Van de laatste zes wedstrijden wist Häcken er vier te winnen en één gelijk te spelen. Het kan een goede tip zijn dit in je achterhoofd te houden want in deze vijf wedstrijden lukte het doelman Peter Abrahamsson ook telkens om de nul te houden. De quote voor de voorspelling dat dit Häcken ook tegen AZ lukt is 4.25.

Onderlinge resultaten

De wedstrijd AZ – BK Häcken stond nog nooit in officieel verband gepland.

Teamnieuws

Jordy Clasie werd recentelijk aangetrokken door AZ maar hij zal in dit duel nog niet in actie komen. Verder moet coach Arne Slot wat keuzes maken. Kiest hij bijvoorbeeld voor Ferdy Druijf of Myron Boadu in de spits?

BK Häcken lijkt een fitte selectie te hebben in aanloop naar deze Europese wedstrijd. Aanvoerder Rasmus Lindgren, die in het verleden actief was voor onder andere Ajax en FC Groningen, hoopt zijn teamgenoten naar de volgende ronde te leiden.

AZ – BK Häcken tip

Voor een wedstrijd als AZ – BK Häcken is het lastig een voorspelling te doen, want AZ heeft alleen maar oefenduels achter de rug terwijl Häcken al midden in de competitie zit. Hierdoor lonkt de optie om te kiezen voor de Zweden. AZ heeft echter toch een hoop kwaliteiten. Daarom gaan we alsnog voor de Nederlandse club. Tip: wedden op winst van AZ met een quote van 1.59.

AZ – BK Häcken Europa League kwalificatie wedden

Quotes bij Toto

Winst AZ: 1.59
Gelijkspel: 3.60
Winst BK Häcken: 4.65