Wedstrijd: AZ – Astana FK, Europa League
Aanvang: donderdag 24 oktober 2019, 18.55 uur
Beste wedtip: AZ scoort
Bookmaker: Toto
Quote: 2.21

AZ vervolgt de weg in de Europa League. Het gaat het in de derde groepswedstijd opnemen tegen Astana FK uit Kazachstan. Dit is onze voorbeschouwing voor AZ – Astana FK.

Het gaat even wat minder met AZ

AZ heeft twee mindere wedstrijden achter de rug. Voor de interlandbreak kwam het in Tilburg niet verder dan een 1-1 gelijkspel. Twee weken later kreeg het bezoek van sc Heerenveen. Bij de rust keken de Alkmaarders tegen een 1-3 achterstand aan. Via Calvin Stengs kwamen ze terug in de wedstrijd, maar uiteindelijk velde Jens Odgaard het vonnis: 2-4. Door dit puntverlies is AZ de top-drie van de Eredivisie enigszins uit het oog verloren. De afstand met koploper Ajax bedraagt nu zes punten en op PSV en Vitesse staat AZ drie punten achter.

In de Europa League is AZ nog altijd ongeslagen. Het won echter nog niet. In de eerste wedstrijd werd er met 2-2 gelijkgespeeld bij Partizan Belgrado. AZ speelde de hele tweede helft met tien man en Myron Boadu redde nog een punt voor de Alkmaarders. In de tweede wedstrijd kreeg het hoog bezoek in het Cars Jeans Stadion van ADO Den Haag, het tijdelijk onderkomen van AZ. Manchester United maakte de reis naar Den Haag om aan te treden tegen AZ. De Noord-Hollanders hielden de Engelsen knap op 0-0 en konden zichzelf verwijten dat ze de wedstrijd niet gewonnen hadden. Ze hadden namelijk de betere kansen, maar verzuimden om deze te verzilveren.

Runner-up in de Kazachse competitie

Het reguliere seizoen zit er voor Astana FK al bijna op. De competitie in Kazachstan loopt namelijk al een hele tijd. Het staat op de tweede plaats met 60 punten uit 29 wedstrijden. Het heeft koploper Kairat Almaty nog volledig in het zicht. Die ploeg heeft namelijk slechts twee punten meer. Afgelopen wedstrijd won Astana in een rechtstreeks duel met 3-1 van Kairat.

In de Europa League staat Astana op de laatste plaats in groep L. Het heeft na twee wedstrijden nul punten en wacht dus nog op de eerste overwinning. Op de eerste speeldag werd er maar met minimaal verschil verloren op bezoek bij Manchester United: 1-0. Op de tweede speeldag ontving het thuis Partizan Belgrado. Astana verloor uiteindelijk met 1-2.

Wat denken de bookmakers van AZ – Astana FK?

De bookmakers hebben het meeste vertrouwen in een overwinning van AZ. Die weddenschap heeft een quotering van 1.35.

Een overwinning van Astana FK krijgt een hoge quotering van 7.20.

Een gelijkspel staat op 4.90.

Terug in de tijd

AZ – Astana FK werd nooit eerder gespeeld.

Teamnieuws

Bij AZ kunnen ze niet beschikken over Albert Gudmundsson.

Bij Astana FK kan naar verluidt iedereen spelen.

AZ – Astana FK tip

AZ is de gedoodverfde favoriet voor dit duel. Het draait echter momenteel minder in de Eredivisie. Astana FK is op papier de mindere, maar heeft al veel meer wedstrijden in de benen én won onlangs van de koploper. Desalniettemin lijkt een overwinning van AZ toch het meest voor de hand liggend. De quotering van 1.35 is aan de lage kant. Daarom is wedden op het feit dat AZ een doelpunt gaat maken wellicht interessanter. Deze weddenschap heeft een quotering van 2.21 bij Toto.

AZ – Astana FK Europa League wedden

Quotes bij Toto

Winst AZ: 1.35
Gelijkspel: 4.90
Winst Astana FK: 7.20