Wedstrijd: AZ – Ajax, Eredivisie
Aanvang: Zondag 17 maart 2019, 14.30 uur
Beste wedtip: Winst Ajax
Bookmaker: Toto
Quote: 1.59

Door de doordeweekse overwinning, staat Ajax nog maar twee punten achter op PSV. Het wil natuurlijk in het spoor van de Eindhovenaren blijven, maar dan moet het zondag wel afrekenen met AZ. In deze voorbeschouwing staan voorspellingen, tips en quotes die kunnen helpen bij het wedden op AZ – Ajax.

Jacht op Feyenoord

AZ gaat proberen om het seizoen als nummer drie van de Eredivisie af te sluiten. Het staat momenteel drie punten achter op Feyenoord en wil dat gat zo snel mogelijk dichten. Om dat te doen moet AZ dus wel van Ajax winnen zondag. De bookmakers zien dat niet zomaar gebeuren, want een overwinning van de Alkmaarse club heeft een quote van 4.70.
Vorige week liet AZ al een kans liggen om dichterbij Feyenoord te komen. Het morste dure punten uit bij PEC Zwolle, want beide teams wisten niet te scoren. Als de club uit Alkmaar wel had gewonnen, dan was het verschil nog maar één punt. Twee weken geleden wist AZ nog wel met 4-2 te winnen in eigen huis tegen Fortuna Sittard.

Goede weken achter de rug

Ajax heeft de laatste weken erg goede zaken gedaan in verschillende competities. De Amsterdammers hebben namelijk zes wedstrijden op rij gewonnen. Dat betekent dat Ajax nu in de finale van de KNVB Beker staat, dat het in de kwartfinale van de Champions League zit en dat het nog maar twee punten verwijderd is van de koppositie in de Eredivisie. De bookmakers verwachten dat Ajax deze week wederom wint, want een overwinning van de Amsterdammers heeft tegen AZ een quote van 1.59.
Eerder deze week won Ajax nog van PEC Zwolle, maar dat ging niet zonder slag of stoot. Voor het eerst in lange tijd hadden de Amsterdammers het lastig in eigen huis tegen een tegenstander uit de Eredivisie. Ajax kwam in de eerste helft op voorsprong, maar de wedstrijd kwam niet echt op gang. Laat in de tweede helft maakte PEC Zwolle gelijk en daardoor leek de Amsterdamse club punten te morsen. Toch gebeurde dat niet, want vijf minuten voor tijd kopte Daley Blind Ajax naar de overwinning.

Ruime cijfers

Ajax won eerder dit seizoen erg eenvoudig van AZ, want de wedstrijd eindigde in 5-0. De Amsterdammers kwamen in de derde minuut al op voorsprong door een goal van Donny van de Beek. De andere vier doelpunten vielen allemaal pas in de tweede helft. Het was een zeer terechte overwinning, want Ajax had de beste kansen en dicteerde het spel.

AZ – Ajax tip

Ajax zit in een goede flow en lijkt alles te winnen momenteel. AZ vecht voor de derde plek, maar kwam vorige week niet verder dan een gelijkspel tegen PEC Zwolle. Ajax is zondag de favoriet en gaat op jacht naar de koppositie. De tip bij deze wedstrijd is dat Ajax wint. Deze voorspelling van AZ – Ajax heeft een quote van 1.59.

AZ – Ajax Eredivisie wedden

Quotes bij Toto

Winst AZ: 4.70
Gelijkspel: 4.80
Winst Ajax: 1.59