18+ Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

AZ – Ajax voorspelling – wedden, quotes en tip 15 december 2019

Tim Giesbers

Wedstrijd: AZ – Ajax, Eredivisie
Aanvang: zondag 15 december 2019, 16.45 uur
Beste wedtip: winst AZ
Bookmaker: Toto
Quote: 3.15

Een onvervalste topper in de Eredivisie, waar de koploper bij de nummer twee op bezoek gaat. Hier onze voorspelling met de beste tips en quotes om te wedden op het duel AZ – Ajax.

Toptalenten

Dit seizoen is voor AZ misschien een kans die niet snel meer voorbij gaat komen om eremetaal te pakken. De Alkmaarders genieten namelijk van een waar arsenaal aan toptalenten met spelers als Owen Wijndal, Teun Koopmeiners, Calvin Stengs en Myron Boadu. De kans is aanwezig dat deze spelers volgend jaar vertrekkken aangezien heel Europa interesse heeft in toptalenten als deze vier. Daarna is het maar de vraag hoe een vertrek van meerdere basisspelers opgevangen kan worden.

Tot die tijd zal coach Arne Slot met zijn team hopen op eremetaal. In de Eredivisie is het wel duidelijk dat de strijd gaat tussen Ajax en AZ. Met een overwinning in deze onderlinge ontmoeting zouden de Alkmaarders een grote stap zetten richten een spannendere titelstrijd. Wint AZ, dan komen de twee Noord-Hollandse ploegen op gelijke hoogte. Tip: wil je op deze voorspelling wedden, dan krijg je een quote van 3.15.

Crisis?

Bij Ajax zal men het woord ‘crisis’ niet snel in de mond nemen, maar het is wel duidelijk dat de Amsterdamse club niet in grootse vorm steekt. Tegen FC Twente moest het team van coach Erik ten Hag een 2-0-achterstand goedmaken. Dat lukte en in Enschede werd met 2-5 gewonnen. Daarna volgden nederlagen tegen Willem II (0-2) en Valencia (0-1). Vooral die laatste is pijnlijk aangezien Ajax als halvefinalist van vorig jaar nu dus niet overwintert in de Champions League.

Bij de slechte resultaten moet wel als kanttekening gezet worden dat Ajax met David Neres en Quincy Promes twee belangrijke spelers in de voorhoede mist, waar op dezelfde positie ook Zakaria Labyad niet beschikbaar is. De laatste weken weet Ajax toch vaak te scoren in uitduels. In de laatste zeven uitwedstrijden wisten de Amsterdammers minimaal twee keer te scoren. Dit kan een tip voor je voorspelling zijn. Je kunt wedden op ‘Ajax scoort twee keer’ (quote van 3.30) of ‘Ajax scoort drie keer of vaker’ (quote van 3.15).

Onderlinge resultaten

Het recente verleden van AZ – Ajax levert een uitvoordeel op. Van de laatste zes wedstrijden won Ajax er namelijk vier, tegenover een AZ-zege en een gelijkspel. Het doelsaldo in deze zes duels is 5-16.

Teamnieuws

AZ moet even blijven puzzelen in de achterhoede. Ron Vlaar en Pantelis Hatzidiakos zijn nog steeds geblesseerd waardoor de kans groot is dat Jordy Clasie samen met Stijn Wuytens het centrale duo vormt. Myron Boadu keert terug van zijn schorsing, waardoor Yukinari Sugawara weer op de bank plaats mag nemen en Dani de Wit weer op het middenveld zal gaan starten.

Voor Ajax blijven de problemen hetzelfde. David Neres, Zakaria Labyad en Quincy Promes zijn er niet bij. Vooral die laatste zal gemist worden; de buitenspeler maakte al tien competitiegoals dit jaar. Er zijn twee grote keuzes voor Erik ten Hag. Kiest hij voor Sergiño Dest of Édson Álvarez en mag Noa Lang voorin beginnen of toch Klaas-Jan Huntelaar.

AZ – Ajax tip

Wie had aan het begin van het seizoen verwacht dat AZ – Ajax de grote topper van de Eredivisie zou zijn? Nu is het voor beide teams opeens een bepalde wedstrijd voor het restant van dit seizoen. AZ lijkt meer dan ooit tevoren gebrand om de grote broer pijn te doen. Tip: wedden op ‘winst AZ’ met een quote van 3.15 bij Toto.

AZ – Ajax Eredivisie wedden

Quotes bij Toto

Winst AZ: 3.15
Gelijkspel: 3.70
Winst Ajax: 2.03