18+ Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

Atletico Madrid – Sporting Lissabon wedden, tips en quotes 5 april 2018

Dirk Maas

Wedstrijd: Atletico Madrid – Sporting Lissabon, Europa League
Aanvang: Donderdag 5 april 2018, 21.05 uur
Beste wedtip: Beide teams scoren
Bookmaker: Toto
Quote: 2.49

Atletico Madrid en Sporting Lissabon, twee afvallers uit de Champions League, treffen elkaar in de kwartfinale van de Europa League.

Schier onverslaanbaar en onpasseerbaar op eigen veld

De Europa League is voornamelijk een Spaanse aangelegenheid. Sinds de UEFA Cup vanaf het seizoen 2009/2010 werd omgedoopt in UEFA Europa League won een La Liga-ploeg vijf van de acht EL-edities. Atlético Madrid zegevierde in 2010 en 2012.

De afgelopen jaren waren de Rojiblancos een vaste klant in de eindfase van de Champions League, getuige twee verloren finales, een halve finale en een kwartfinale. Dit seizoen eindigde het CL-avontuur voortijdig: Atletico strandde in de groepsfase op een derde plaats, achter AS Roma en Chelsea.

In de Europa League ging het tot nu toe van een leien dakje. Zowel FC Kopenhagen als Lokomotiv Moskou werden met ruime cijfers opzij gezet. Vooral op verplaatsing sloeg Atletico hard toe: 1-4 in Kopenhagen en 1-5 in Moskou. Middenvelder Saul Niguez is de succesvolste schutter: hij scoorde in drie van de vier Europa League-duels.

Atletico Madrid is in de Primera Division de minst gepasseerde ploeg. Vooral op eigen veld vormt de defensie een onneembare vesting. De huidige nummer twee van de Spaanse competitie hield in zijn laatste acht officiële thuiswedstrijden de netten schoon. In zijn laatste 16 Europese thuisduels incasseerde Atletico slechts één nederlaag en hielden de Madrilenen twaalf keer de nul.

Portugese eer hooggehouden

Vorig jaar kwam er een einde aan een zeer fraaie Portugese reeks. Vanaf het seizoen 2002/2003 tot en met het seizoen 2015/2016 haalde minimaal één club uit de Primeira Liga minimaal de kwartfinale van een Europees clubvoetbaltoernooi. Het had er even de schijn van dat Portugal voor het tweede seizoen op rij geen ploeg in de kwartfinale van een EC-toernooi zou hebben. Sporting Lissabon hield echter de Portugese eer hoog.

Nadat Sporting de heenwedstrijd in de achtste finale met 2-0 van Viktoria Plzen had gewonnen stond er in de return na de reguliere speeltijd dezelfde score op de borden voor de Tsjechen. Middenvelder Rodrigo Battaglia legde in de verlenging de 2-1 eindstand vast en bezorgde zijn ploeg daarmee een kwartfinaleplaats.

Sporting rekende een ronde eerder af met Astana (een 1-3 uitzege werd gevolgd door een 3-3 remise). In de Champions League kwam de ploeg uit Lissabon net tekort tegen Barcelona en Juventus. Sporting verloor in Barcelona en Turijn met respectievelijk 2-0 en 2-1 en op eigen bodem was er een 1-1 gelijkspel tegen Juventus en een 0-1 nederlaag tegen Barcelona.

Het gaat te ver om te spreken van een uitcomplex bij Sporting, maar de laatste vijftien Europese duels buitenshuis leverden slechts vier zeges op. Tien keer bleven de Portugezen met lege handen achter.

Sporting heeft, in tegenstelling tot Atletico, veel blessuregevallen. Aanvallers Daniel Podence en Seydou Doumbia ontbreken, verdediger Sebastian Coates en middenvelder William Carvalho zijn een vraagteken. Met Gelson Martins, Bruno Fernandes en Bas Dost heeft Sporting echter genoeg aanvallende opties achter de hand.

Eerdere Europese ontmoetingen

De enige eerdere confrontatie tussen beide clubs vond in 2009/2010 plaats. Het betrof een duel in de achtste finale van de Europa League. Atletico bekerde destijds door op basis van uitgoals: een 2-2 gelijkspel in de return in Lissabon was na een 0-0 in het heenduel voldoende voor Atletico om door te gaan.

Atletico Madrid – Sporting Lissabon tip

Atletico Madrid is op eigen veld nauwelijks te verslaan en te passeren. Sporting CP draait stroef buitenshuis, maar heeft met Gelson Martins, Bruno Fernandes en Bas Dost spelers in huis die in iedere wedstrijd kunnen scoren. Sporting bood bovendien eerder dit seizoen goed partij aan Barcelona en Juventus. Tip: beide teams scoren, bij Toto gequoteerd op 2.49.

Atletico Madrid – Sporting Lissabon Europa League wedden

Quotes bij Toto

Winst Atletico Madrid: 1.29
Gelijkspel: 4.74
Winst Sporting Lissabon: 10.42