18+ Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

Atlético Madrid – Liverpool voorspelling – wedden, quotes en tip 18 januari 2020

Bob Ligthart

Wedstrijd: Atlético Madrid – Liverpool, Champions League
Aanvang: Dinsdag 18 januari 2020, 21.00 uur
Beste wedtip: Winst Liverpool
Bookmaker: Toto
Quote: 2.46

De sterkste teams uit de groepsfase van de Champions League zijn overgebleven en gaan het in de achtste finales tegen elkaar opnemen. Eén van de mooiste affiches is Atlético Madrid – Liverpool en in deze voorbeschouwing staan voorspellingen, tips en quotes die helpen bij het wedden op deze wedstrijd.

Weinig problemen in de groepsfase

Atlético Madrid zat in een groep met Juventus, Leverkusen en Lokomotiv Moskou. De Spaanse club eindigde als tweede, want Cristiano Ronaldo en zijn team werden ongeslagen eerste in poule D. Het was al snel duidelijk dat Atlético ook door zou gaan en het verschil met de nummer drie was uiteindelijk vier punten.

In La Liga gaat het wat minder voor Atlético Madrid, want het staat momenteel op de vierde plaats. De achterstand op Real Madrid en Barcelona is inmiddels zo groot dat de titelaspiraties de prullenbak in kunnen. Het probleem zit hem in het scoren van doelpunten. De club uit Madrid scoort gemiddeld ongeveer één keer per wedstrijd in La Liga, 25 goals in 24 wedstrijden. Zelfs de nummer veertien van Spanje, Deportivo Alavés, maakte tot nu toe evenveel goals.

Erg sterk seizoen

Liverpool is nog altijd ongeslagen in dit Premier League-seizoen met 25 overwinningen en één gelijkspel. Het gat met Manchester City, dat tweede staat, is momenteel 25 punten. Liverpool is dus hard op weg om de kampioen van Engeland te worden.

The Reds liepen dat kampioenschap vorig seizoen net mis, maar ze werden wel de winnaars van de Champions League. Nu is het de taak om deze titel te prolongeren. Vooralsnog gaat het goed, want Liverpool eindigde als eerste in groep E waarin Napoli, Red Bull Salzburg en Genk de tegenstanders waren.

Dinsdag is Liverpool ook de lichte favoriet tegen Atlético, want een zege van de Engelsen heeft een quote van 2.46, terwijl een overwinning van de Spaanse club een quote van 2.75 oplevert.

Voor Jürgen Klopp zijn mannen is het maken van doelpunten een minder groot probleem. Liverpool scoort in de Premier League en Champions League gemiddeld meer dan twee doelpunten per wedstrijd.

Belangrijke blessures bij Atlético Madrid

Atlético Madrid verschijnt dinsdag aan de aftrap zonder drie belangrijke spelers. Diego Costa, João Félix en Kieran Trippier zijn nog niet wedstrijdfit en komen daarom niet in actie. Bij Liverpool zijn er geen opvallende blessures.

Beslissing door strafschoppen

Deze Europese topteams kwamen elkaar voor het laatst in 2017 tegen. Het ging toen om een wedstrijd in de Audi Cup en na 90 minuten spelen was het 1-1, waardoor strafschoppen uitsluitsel moesten geven. Atlético Madrid deed dit het beste en won dus door middel van de penaltyserie.

Atlético Madrid – Liverpool tip

Liverpool is aan een heel sterk seizoen bezig en verliest bijna nooit. Atlético Madrid draait juist nog niet zo lekker en komt moeilijk aan doelpunten. De Spaanse club kan ook niet beschikken over een paar belangrijke spelers, waardoor het nog lastiger zal worden dinsdag. De tip bij deze wedstrijd is daarom dat Liverpool wint en deze voorspelling van Atlético Madrid – Liverpool heeft een quote van 2.46.

Atlético Madrid – Liverpool Eredivisie wedden

Quotes bij Toto
Winst Atlético Madrid: 2.75
Gelijkspel: 3.25
Winst Liverpool: 2.46