Wedstrijd: Atletico Madrid – Levante, Primera Division wedden
Aanvang: zondag 13 januari 2019, 12.00 uur
Beste wedtip: Atletico Madrid wint zonder tegendoelpunt
Bookmaker: Toto
Quote: 2.05

Atletico Madrid heeft als nummer 2 van Spanje een achterstand van 5 punten op koploper Barcelona. Om in het spoor van de Catalanen te blijven, dienen de Rojiblancos thuis te winnen van Levante. De ploeg uit Valencia presteert dit seizoen boven verwachting. Dit zijn de wedtips en quotes voor Atletico Madrid – Levante.

Vele gelijke spelen breken Atletico op

Van alle clubs uit de Primera Division dit seizoen heeft Atletico Madrid de minste nederlagen geleden. Alleen Celta de Vigo wist op de 3e speeldag een driepunter te behalen tegen de Rojiblancos. Atletico verloor in Vigo met 2-0. Genoeg voor de koppositie is deze fraaie statistiek echter niet. Daarvoor speelde Atletico te vaak (8x in 18 duels) gelijk.

Vooral in uitduels laat Atletico het te vaak afweten. De ploeg van Diego Simeone won slechts 2 van zijn 9 competitiewedstrijden op verplaatsing. In het eigen Estadio Wanda Metropolitano valt er voor tegenpartijen doorgaans weinig eer te behalen. Alleen Eibar en Barcelona wisten er een gelijkspel uit te slepen.

Atletico is de minst gepasseerde ploeg in de Primera Division. Doelman Jan Oblak hield in 8 van zijn 18 wedstrijden de nul. Voorspellen dat Atletico Madrid de nul houdt tegen Levante is gequoteerd op 2.05. Doelpuntrijk zijn thuisduels van Atletico niet: in tweederde van de thuiswedstrijden in La Liga vielen er minder dan 2.5 goals. Wedden op minder dan 2.5 goals bij Atletico Madrid – Levante is gequoteerd op 2.25.

Bij duels van Levante is het zelden saai

Duels van Atletico tegen Levante zijn daarentegen de laatste jaren doorgaans bijna een garantie voor meer dan 2.5 goals. Vorig seizoen boekten de Colchoneros ruime zeges van respectievelijk 3-0 en 0-5 op de ploeg uit Valencia. In 6 van de laatste 8 onderlinge competitieduels vielen er meer dan 2.5 goals. In 4 van die 6 wedstrijden werden er meer dan 3.5 goals gescoord.

Wedden op Atletico Madrid wint & meer dan 3.5 goals is gequoteerd op 2.63. Wordt het patroon van dit seizoen gevolgd, minimale zeges in thuisduels, dan is de wedoptie Atletico Madrid wint & minder dan 2.5 goals (gequoteerd op 3.30) aan te bevelen.

Levante gold als een degradatiekandidaat begin dit seizoen, maar Las Granotas logenstraffen vooralsnog het pessimisme. Levante staat momenteel 10e, zes punten boven de degradatiestreep. Saai zijn duels van Levante zelden. Met 30 goals voor en 34 tegen is er aan spektakel geen gebrek. In 5 van Levantes laatste 7 competitieduels vielen er meer dan 3.5 goals. Voorspellen dat er meer dan 3.5 goals worden gescoord tijdens Atletico Madrid – Levante is gequoteerd op 2.60.

Afhankelijk van aanvallers

Op twee duels na kwam Levante in al zijn 18 competitieduels tot scoren. Wedden op beide teams scoren tijdens Atletico Madrid – Levante is gequoteerd op 2.15. Atletico Madrid wint dit seizoen zelden beide helften (slechts 3x in 18 La Liga-duels), maar op grond van de recente onderlinge historie is deze wedoptie het overwegen waard. Voorspellen dat Atletico beide helften tegen Levante wint, heeft een quotering van 2.60.

Voor goals is Atletico Madrid zeer afhankelijk van Antoine Griezmann. De spits is de enige speler uit de Atletico-selectie die dit seizoen meer dan 2 competitiegoals heeft gemaakt. De Fransman staat op 8 doelpunten. Griezmann was in Atletico’s laatste 2 competitiewedstrijden verantwoordelijk voor de laatste goal van het duel. Voorspellen dat Griezmann het laatste doelpunt van de wedstrijd maakt, is gequoteerd op 3.30.

Levante beschikt over twee spelers die voor het leeuwendeel van de Primera Division-doelpunten zorgen. Dat is het aanvalsduo Roger Marti (8 goals) en José Morales (6 goals). Wedden op een doelpunt van Marti is gequoteerd op 4.35. Voorspellen dat Morales scoort, heeft een quotering van 5.30.

Teamnieuws

Atletico Madrid mist middenvelder Saul Niguez vanwege een schorsing. Verdedigers Felipe Luis en Lucas Hernandez zijn niet van de partij vanwege blessures. Aanvaller Diego Costa ontbreekt eveneens, hij ondergaat een knieoperatie.

Levante moet het zonder Sergio Postigo stellen. De verdediger is geschorst. Aanvaller Armando Sadiku scheurde in het duel met Celta de Vigo zijn kruisband en staat daardoor voorlopig aan de kant.

Atletico Madrid – Levante tip

Atletico bleef in zijn laatste 15 competitieduels ongeslagen. Op eigen veld wint de ploeg uit Madrid bijna altijd en incasseert de club van Diego Simeone amper tegengoals. Tip bij het wedden op Atletico Madrid – Levante: Atletico Madrid wint zonder tegendoelpunt, bij Toto gequoteerd op 2.05.

Atletico Madrid – Levante Primera Division wedden

Quotes bij Toto

Winst Atletico Madrid: 1.25
Gelijkspel: 5.30
Winst Levante: 10.50