Wedstrijd: Atlético Madrid – FC Barcelona, La Liga
Aanvang: zondag 1 december 2019, 21.00 uur
Beste wedtip: gelijkspel
Bookmaker: Toto
Quote: 3.15

Atlético Madrid en FC Barcelona gaan het in Madrid tegen elkaar opnemen. Het verschil tussen beide ploegen is drie punten. Dit is onze voorbeschouwing voor Atético Madrid – FC Barcelona.

Koppositie is in zicht

Atlético Madrid staat op de vierde plaats in La Liga. Het heeft 25 punten gehaald uit 14 wedstrijden. Er werd zes keer gewonnen, zeven keer gelijkgespeeld en pas één keer verloren. Met name de vele gelijke spelen hebben ervoor gezorgd, dat Atlético niet fier aan kop gaat.

In de competitie speelde Atlético in de laatstgespeelde wedstrijd gelijk tegen Granada. Het duel eindigde in 1-1.

Ook in de Champions League is Atléti actief. Daar is het bereiken van de volgende ronde inmiddels allesbehalve zeker. De laatste twee groepswedstrijden werden namelijk verloren. Eerst was er de 2-1 nederlaag tegen Bayer 04 Leverkusen en vervolgens werd er met 1-0 verloren van Juventus. Hierdoor blijft Atléti op zeven punten staan met nog één wedstrijd te gaan. Nummer drie Bayer Leverkusen volgt op één punt.

Koploper met vele kapers op de kust

FC Barcelona is de koploper in Spanje, maar zal zich niet helemaal zeker voelen op deze plek. Maar liefst vijf ploegen staan op een afstand van vijf punten of minder. Daarnaast moet Barcelona de eerste plaats ook delen met aartsrivaal Real Madrid.

Barça haalde 28 punten uit 13 wedstrijden. Het won negen keer, speelde één keer gelijk en verloor drie keer. Het heeft wel, samen met Real Madrid, één wedstrijd minder gespeeld. El Classico werd, door omstandigheden, verplaatst naar een andere dag. In de competitie won Barcelona onlangs met 1-2 op bezoek bij Leganés. Het werd een benauwde overwinning, want Barcelona moest terugkomen van een vroege 1-0 achterstand. Door doelpunten van Luis Suaréz en Arturo Vidal werd er alsnog gewonnen.

In de Champions League bereikte Barcelona de volgende ronde door met 3-1 te winnen van Borussia Dortmund. In Camp Nou zorgden Lionel Messi, Antoine Griezmann en Suaréz voor de treffers.

Wat denken de bookmakers van Atlético Madrid – FC Barcelona?

Voor deze editie van Atlético Madrid – FC Barcelona ligt het op het gebied van quoteringen dicht bij elkaar. Een overwinning van Atlético staat op 2.70 en een overwinning van Barcelona op 2.57.

Een gelijkspel staat gequoteerd op 3.15.

Terug in de tijd

Atlético Madrid en FC Barcelona kennen een rijke historie op het gebied van onderlinge resultaten. Deze twee ploegen stonden namelijk maar liefst 176 keer eerder tegenover elkaar. De statistieken zijn duidelijk in het voordeel van Barcelona, dat maar liefst tachtig keer aan het langste eind trok. Atlético won 52 keer. Daarnaast werd er 44 keer gelijkgespeeld.

De laatste zege van Atlético op Barcelona dateert van 13 april 2016. Destijds speelden beide ploegen in de kwartfinales van de Champions League tegen elkaar. Het werd 2-0 voor Atlético in eigen huis.

Teamnieuws: uitvallen van Diego Costa is aderlating voor Atléti

Bij Atlético en Barcelona zijn er blessuregevallen. Bij Atlético zijn José Gimenéz, Stefan Savic en Diego Costa geblesseerd en bij Barcelona kan men geen beroep doen op Néslon Semedo, Jordi Alba en Ousmane Dembélé.

Met name het uitvallen van Diego Costa is geen goed nieuws voor Atlético. Hij viel in november uit met een nekhernia.

Atlético Madrid – FC Barcelona tip

Het is een interessant duel tussen Atlético Madrid en FC Barcelona. De winnaar doet hoe dan ook goede zaken. Als Atlético wint, komt het in punten gelijk met Barcelona. Kwalitatief gezien is Barcelona de betere ploeg, maar Atlético speelt thuis. Onze tip bij Atlético Madrid – FC Barcelona is een gelijkspel. Deze weddenschap heeft een quotering van 3.15 bij Toto.

Atlético Madrid – FC Barcelona La Liga wedden

Quotes bij Toto

Winst Atlético Madrid: 2.70
Gelijkspel: 3.15
Winst FC Barcelona: 2.57