18+ Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

Athletic Bilbao – Atlético Madrid voorspelling – wedden, quotes en tip 14 juni 2020

Tim Giesbers

Wedstrijd: Athletic Bilbao – Atlético Madrid, Primera División
Aanvang: zondag 14 juni 2020, 14.00 uur
Beste wedtip: Atlético Madrid wint
Bookmaker: Toto
Quote: 2.20

In de eerste post-Corona-speelronde van Spanje gaat Atlético Madrid op bezoek in Baskenland. Hier onze voorspelling met de beste tips en quotes om te wedden op het duel Athletic Bilbao – Atlético Madrid.

Kleurloos

Athletic Bilbao is misschien wel de club waarvoor men wereldwijd het meeste respect moet opbrengen. De clubfilosofie is uniek: alleen werken met spelers uit de eigen regio. En dat levert zo nu en dan ook nog genoeg succes op. Acht keer kroonden de Basken zich tot landskampioen van Spanje. Maar de laatste prijs dateert inmiddels van het seizoen 1983/84, als we de gewonnen Supercopa de España uit 2015 niet meerekenen.

Dit seizoen maakt Bilbao een vrij kleurloos seizoen door. Na zevenentwintig speelrondes vinden de Basken zich terug op plek tien op de ranglijst. Op de onderste zes clubs na heeft de club het minst gescoord, maar op Atlético en Real na de minste tegengoals gekregen. Er vallen weinig goals, minder dan twee per duel. Tip: dit kun je voor je voorspelling gebruiken. Wedden op ‘minder dan 2,5 goals’ geeft een quote van 1.43.

Stijgen

Weinig clubs zullen zo blij zijn dat de competitie hervat wordt als Atlético Madrid. De topclub uit de Spaanse hoofdstad dreigde namelijk genoegen te moeten nemen met een zesde plaats en daarmee een plekje in de play-offs van de Europa League. En dat terwijl de club dit seizoen nog wel indruk maakte in de Champions League, door regerend kampioen Liverpool uit te schakelen. Na een 1-0 in eigen huis werd in Engeland met 2-3 gewonnen.

In de competitie lijkt het onmogelijk nog lastig te worden voor Barcelona en Real Madrid. Zij staan respectievelijk dertien en elf punten voor. Maar het verschil met nummer drie Sevilla is voor Atlético maar vijf punten, dus dat lijkt meer een haalbare kaart. Daarmee zou Champions League-plaatsing ook binnen zijn. Wat wel goed gaat is de defensie, met slechts 21 tegengoals in 27 duels. Tip: wedden op de voorspelling ‘Atlético Madrid houdt de nul’ geeft een quote van 2.17.

Onderlinge resultaten

Kijken we naar het recente onderlinge verleden, dan hebben de bezoekers een groot voordeel. Van de laatste zes wedstrijden tussen beide teams won Atlético er vijf en Bilbao één. Het doelsaldo is met 6-12 dan ook in Madrileens voordeel. De laatste Athletic Bilbao – Atlético Madrid was in maart 2019 en eindigde in 2-0.

Teamnieuws

Athletic Bilbao moet het stellen zonder Íñigo Lekue. De middenvelder is geblesseerd. Verder is het een vraagteken of Asier Villalibre kan meespelen. Iñaki Williams krijgt waarschijnlijk de voorkeur boven de afzwaaiende Aritz Aduriz.

Bij Atlético Madrid geen João Félix. De recordaankoop zit een schorsing van een wedstrijd uit. Ook Sime Vrsaljko kan niet meedoen, door een blessure. Vitolo is nog onzeker. Marcos Llorente en Yannick Carrasco mogen uitkijken naar een basisplaats.

Athletic Bilbao – Atlético Madrid tip

Athletic Bilbao – Atlético Madrid: er is natuurlijk geen volgepakt San Mamés om Bilbao te steunen en zodoende kan het zomaar eens in het voordeel van de bezoekers gaan uivallen. Tip: wedden op de voorspelling ‘Atlético Madrid wint’ met een quote van 2.20 bij Toto.

Athletic Bilbao – Atlético Madrid Primera División wedden

Quotes bij Toto

Winst Athletic Bilbao: 3.60
Gelijkspel: 2.85
Winst Atlético Madrid: 2.20