18+ Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

Aston Villa – Manchester City voorspelling – wedden, quotes en tip zondag 1 maart 2020

Joris Gemen

Wedstrijd: Aston Villa – Manchester City, League Cup
Aanvang: zondag 1 maart 2020, 17.30 uur
Beste wedtip: beide teams scoren
Bookmaker: Toto
Quote: 2.23

De ontknoping van de League Cup, anders gezegd: de finale, staat voor de deur. In deze eindstrijd gaan Aston Villa en Manchester City het tegen elkaar opnemen. Dit is onze voorbeschouwing voor de finale van de League Cup 2020: Aston Villa – Manchester City.

Finale verbloemt enigzins de slechte resultaten in competitie

Aston Villa staat er niet florisant voor in de Premier League. Het staat momenteel op de zeventiende plaats. Dat is weliswaar een veilige positie op de ranglijst, maar die plek biedt allesbehalve zekerheid. De afstand met plaats 18 en 19, die beiden directe degradatie betekenen, bedraagt slechts één puntje. Aston Villa won zeven keer, speelde vier keer gelijk en verloor zestien keer.

Het League Cup-avontuur begon voor Aston Villa in de tweede ronde. Daarin speelde het een uitwedstrijd bij Crewe Alexandra FC (League Two). Villa won uiteindelijk eenvoudig met 1-6. In de derde ronde werd het meteen een stuk lastiger. Opnieuw kwam er een uitwedstrijd uit de koker, ditmaal bij Brighton & Hove Albion. Ook hier wist Villa een overwinning te boeken. In de kustplaats werd het 1-3 voor de bezoekers.

In de achtste finales was Wolverhampton Wanderers in eigen huis de tegenstander. Mede door een doelpunt van Ex-Ajacied Anwar El Ghazi werd het 2-1 voor de thuisploeg. In de kwartfinale leek het helemaal lastig te gaan worden toen een thuiswedstrijd tegen Liverpool op het programma bleek te staan. Echter kampte Liverpool met een probleem: het moest tegelijkertijd met de kwartfinale van de League Cup ook op het WK voor clubs in actie komen. Gevolg: een veredeld B-elftal trad aan tegen Villa. De thuisploeg wist wel raad met de problematiek van Liverpool: 5-0.

In de halve finale trof het vervolgens Leicester City. Villa was de sterkste over twee wedstrijden gezien: 1-1 en 2-1.

Champions League gaat verder voor Manchester City

Manchester City heeft uitstekende zaken gedaan in de eerste wedstrijd van de achtste finales Champions League. Op bezoek bij Real Madrid won het door twee late treffers met 1-2. In de 77e minuut leidde Real nog met 1-0 door een doelpunt van Isco. Vervolgens sloeg City in korte tijd twee keer toe. Eerst was er de goal van Gabriel Jesus in de 78e minuut en vervolgens de goal van Kevin De Bruyne in de 83e minuut.

Voor Manchester City begon de League Cup in de derde ronde. Het trok een uitwedstrijd bij Preston North End FC (The Championship). Er werd eenvoudig met 0-3 gewonnen. In de achtste finale trad het vervolgens in eigen huis aan tegen Southampton. Mede door twee goals van Sergio Agüero wonnen de Citizens uiteindelijk met 3-1. Vervolgens was er de uitwedstrijd bij Oxford United in de kwartfinale. Ook in dat duel kende City weinig problemen: 1-3.

De halve finale werd met een heuse stadsderby erg interessant. City nam het in een tweeluik op tegen Manchester United. De eerste slag op Old Trafford werd knap met 1-3 gewonnen door de bezoekers. Vervolgens was de return al een stuk minder spannend. United won nog wel op bezoek bij City met 0-1, maar het was niet genoeg voor het bereiken van de finale.

Wat denken de bookmakers van Aston Villa – Manchester City?

De bookmakers zien Manchester City als de absolute favoriet voor de winst. Een overwinning van City staat gequoteerd op 1.13. Een overwinning van Aston Villa heeft met 16.75 een veel hogere quotering. Daarnaast staat een gelijkspel gequoteerd op 7.45.

Terug in de tijd: al twee keer tegen elkaar gespeeld in de competitie

Aston Villa en Manchester City hebben het dit Premier League-seizoen al twee keer tegen elkaar opgenomen. Twee keer resulteerde dat in een overwinning voor Manchester City. In het Etihad Stadium won City op 26 oktober 2019 met 3-0 en op Villa Park werd het maar liefst 1-6 voor City. Sergio Agüero was de grote man aan de kant van City; hij scoorde in dat duel drie keer.

Teamnieuws: Conor Hourihane als topscorer van de League Cup?

Bij Aston Villa kan Hourihane nog de topscorer worden van de League Cup. De middenvelder trof deze editie al vier keer doel. Hij moet op dit moment Liam Boyce (Burton Albion) met één treffer meer voor zich dulden. Daarnaast hebben ze bij Villa al de assistkoning van de League Cup in huis. Henri Lansbury staat op dit moment op de eerste plaats in het klassement met vijf assists.

Aston Villa – Manchester City tip

Het zal een hele lastige klus worden voor Aston Villa om de winst te pakken in deze finale. Het verloor dit seizoen al twee keer vrij kansloos van Manchester City. Wedden op Manchester City als kampioen van de League Cup lijkt dus een zekerheidje. Echter is er een lage quotering van 1.13 verbonden aan deze weddenschap. Je kunt je voorspelling interessanter maken door te stellen dat beide teams gaan scoren in dit duel, wat niet gek lijkt gezien de goede resultaten van Villa in dit bekertoernooi. Deze weddenschap heeft een quotering van 2.23 bij Toto.

Aston Villa – Manchester City League Cup wedden

Quotes bij Toto

Winst Aston Villa: 16.75
Gelijkspel: 7.45
Winst Manchester City: 1.13