18+ Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

AS Roma – Juventus voorspelling – wedden, quotes en tip 12 januari 2020

Tim Giesbers

Wedstrijd: AS Roma – Juventus, Serie A
Aanvang: zondag 12 januari 2020, 20.45 uur
Beste wedtip: winst Juventus
Bookmaker: Toto
Quote: 2.17

De nummers vier en twee van de Serie A ontmoeten elkaar. Hier onze voorspelling met de beste tips en quotes om te wedden op het duel AS Roma – Juventus.

Aanhaken

De hete adem van Atalanta Bergamo is duidelijk te voelen in de nek van AS Roma. Het verschil tussen de nummers vier en vijf van de Italiaanse competitie is slechts één punt. Het verschil met de ploegen boven AS Roma is wat groter. Vier punten is namelijk de voorsprong van stadsgenoot Lazio. Met deze verschillen in de topvier, die recht geeft op de Champions League van volgend jaar, is het duidelijk: aanhaken of afhaken voor Roma.

2020 werd teleurstellend begonnen door de club uit de hoofdstad. Door een 0-2-nederlaag in eigen huis tegen Torino kon Roma het jaar niet beginnen zoals het het vorige geëindigd was, toen met 3-1 van SPAL en 1-4 van Fiorentina gewonnen werd. Het kan een tip zijn te kijken naar de laatste reeks wedstrijden. In drie van de laatste vier duels scoorden beide teams. Wedden op de voorspelling ‘beide clubs scoren’ geeft een quote van 1.60.

Uitdager

Jarenlang is Juventus de ultieme topclub van Italië en dit seizoen zou daar geen verandering in komen. Nieuwe spelers als Matthijs de Ligt, Danilo, Adrien Rabiot en Aaron Ramsey moesten daarvoor zorgen. In de winterstop is alles anders dan in de voorgaande jaargangen. Na achttien wedstrijden moet het team van Maurizio Sarri zelfs Internazionale voor laten gaan in de stand, al is het slechts op basis van een minder doelsaldo: +18 om +24.

Met de nieuwe uitdager in beeld moet Juventus alles op alles zetten voor een driepunter. De andere club uit Rome is de minst ideale tegenstander gebleken in de afgelopen maand. In december werd tweemaal verloren van Lazio. In de competitie waren de Romeinen met 3-1 te sterk en met diezelfde cijfers ook in de Italiaanse supercup. Tip: denk je dat Juventus nu wel van een club uit Rome wint, dan kun je daarop wedden. Deze voorspelling heeft een quote van 2.17.

Onderlinge resultaten

Gezien het recente onderlinge verleden is Juventus in het voordeel, met drie overwinningen in de laatste zes ontmoetingen. Daarnaast won Roma tweemaal en werd het één keer gelijk. Het doelsaldo is met 6-4 toch in het voordeel van de Romeinen. De laatste AS Roma – Juventus was afgelopen mei, toen Roma met 2-0 won.

Teamnieuws

Na Davide Zappacosta, Davide Santon, Bryan Cristante, Javier Pastore en Justin Kluivert moet ook Henrikh Mkhitaryan langs de kant toekijken met een blessure. Hierdoor mogen Leonardo Spinazzola, Amadou Diawara en Diego Perotti uitkijken naar een basisplek.

Rodrigo Bentancur zit een schorsing uit, terwijl Giorgio Chiellini en Sami Khedira nog geblesseerd zijn. Merih Demiral zal starten in plaats van Matthijs de Ligt en ook Paolo Dybala en Douglas Costa moeten genoegen nemen met een plaats op de bank.

AS Roma – Juventus tip

AS Roma – Juventus: een interessante strijd in de Italiaanse top. De bezoekers zouden toch sterk genoeg moeten zijn voor een overwinning. Tip: wedden op de voorspelling ‘winst Juventus’ met een quote van 2.17 bij Toto.

AS Roma – Juventus Serie A wedden

Quotes bij Toto

Winst AS Roma: 3.00
Gelijkspel: 3.45
Winst Juventus: 2.17