18+ Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

AS Monaco – Olympique Lyon voorspelling – wedden, tips en quotes 9 augustus 2019

Dirk Maas

Wedstrijd: AS Monaco – Olympique Lyon, Ligue 1
Aanvang: vrijdag 9 augustus 2019, 20.45 uur
Beste wedtip: meer dan 2.5 goals
Bookmaker: Toto
Quote: 1.86

Wie houdt Paris Saint-Germain van de titel af? AS Monaco deed het twee seizoenen geleden, Lyon zou het moeten kunnen. Beide clubs zijn echter belangrijke spelers kwijtgeraakt. Wedtips, voorspellingen en quoteringen bij AS Monaco tegen Lyon, de openingswedstrijd van de Ligue 1 2019-20.

Herhaling van 2011 ternauwernood voorkomen

Vorig seizoen moeten de gedachten bij de AS Monaco-supporters nog wel eens terug zijn gegaan naar het rampjaar 2011, toen de club uit het prinsdom degradeerde. Dat scenario dreigde zich in 2019 te herhalen, maar Les Rouges et Blancs slaagden er ternauwernood in zich te handhaven.

De kampioensselectie van 2017 werd in de afgelopen jaren ontmanteld, onder meer door het vertrek van Benjamin Mendy en Bernardo Silva naar Manchester City en de verkoop van Kylian Mbappé aan concurrent PSG.

Dit seizoen bleef de leegloop redelijk beperkt, al vertrok Youri Tielemans naar Leicester City voor 45 miljoen. Dat geld werd o.a. geïnvesteerd in Gelson Martins en Ruben Aguilar. Het aanblijven van topspits Radamel Falcao is nog een vraagteken. Paris Saint-Germain is met een quotering van 1.12 torenhoog favoriet voor de titel. Lyon (quotering 11.00), Marseille (21.00) en Monaco (35.00) completeren de top 4 van kanshebbers.

Financiële injecties door verkoop toptrio

AS Monaco heeft een quotering van 4.35 voor een top 3-klassering. Als de laatste voorbereidingsduels een graadmeter zijn, dan lijkt het wedden op een top 3-positie van L’ASM een lucratieve optie. Monaco hield in zijn laatste vier oefenwedstrijden de nul en versloeg Valencia, Porto en Sampdoria met het kleinst mogelijke verschil.

Lyon bulkt daarentegen niet van het zelfvertrouwen na 4 nederlagen in 5 oefenduels. Servette, Genoa, Liverpool en Bournemouth waren te sterk. Zorgelijk was het grote aantal treffers dat Les Gones in die duels om de oren kreeg: 12 in totaal. Enige lichtpunt was de zege op Arsenal in de Emirates Cup.

Met de transfers van Tangy Ndombélé (voor 60 miljoen naar Tottenham), Ferland Mendy (voor 48 miljoen naar Real Madrid) en Nabil Fekir (voor 20 miljoen naar Betis) werd L’OL kapitaalkrachtig, maar raakte het ook bepalende spelers kwijt. Aanwinsten Jean Lucas, Youssouf Koné en Thiago Mendes moeten hen doen vergeten. Lyon is op 1.40 gequoteerd voor een plaats in de top 3.

Memphis Depay jaagt op primeur

Saai zijn competitieduels tussen Monaco en Lyon de afgelopen jaren zelden geweest. In 6 van de laatste 7 onderlinge Ligue 1-duels vielen minimaal meer dan 2.5 goals. De wedoptie meer dan 2.5 goals heeft een quotering van 1.86. Een andere opvallende statistiek is dat in 5 van die 7 wedstrijden beide teams telkens scoorden.

Wedden op beide teams scoren tijdens Monaco – Olympique Lyon is gequoteerd op 1.72. Voorspellen dat er meer dan 3.5 goals worden gescoord, zoals in 4 van de laatste 7 onderlinge competitieduels het geval was, heeft een quotering van 3.05.

Memphis Depay kwam in de 6 duels die hij namens Lyon tegen Monaco speelde nog nooit tot scoren. Wedden op een primeur van Depay kan lucratief uitpakken. De Nederlander heeft een quotering van 3.10 voor een goal tegen Monaco.

AS Monaco – Olympique Lyon tip

AS Monaco kende een goede voorbereiding met zeges op Valencia, Porto en Sampdoria. Voor Lyon liep de voorbereiding beroerd met 4 nederlagen in vijf duels. De Lyon-defensie oogde niet stabiel met gemiddeld 3 tegentreffers in die duels. Duels tussen Monaco en Lyon telden de laatste jaren vrijwel altijd meer dan 2.5 goals. Tip bij het wedden op AS Monaco – Olympique Lyon: meer dan 2.5 goals, bij Toto gequoteerd op 1.86.

AS Monaco – Olympique Lyon Ligue 1 wedden

Quotes bij Toto

Winst AS Monaco: 2.80
Gelijkspel: 3.25
Winst Olympique Lyon: 2.39