18+ Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

Arsenal – Tottenham Hotspur voorspelling – wedden, quotes en tip 1 september 2019

Dirk Maas

Wedstrijd: Arsenal – Tottenham Hotspur, Premier League wedden
Aanvang: zondag 1 september 2019, 17.30 uur
Beste wedtip: Harry Kane scoort
Bookmaker: Toto
Quote: 2.14

Vroeg in het Premier League-seizoen staat er een derby op het programma. Arsenal en Tottenham Hotspur treffen elkaar in de vierde speelronde. Beide Noord-Londense clubs liepen een tik op in speelronde 3. Dit zijn de wedtips en quotes bij Arsenal – Tottenham Hotspur.

Een ongewone transferzomer

Anders dan in voorgaande jaren vonden er veel mutaties plaats bij Tottenham. De Spurs hielden deze zomer niet de hand op de knip en trokken voor 60 miljoen euro middenvelder Tangy Ndombélé van Lyon aan en namen voor 27 miljoen nog een middenvelder over: Ryan Sessegnon van Fulham.

Een derde belangrijke aanwinst betrof eveneens een middenvelder. Giovanni Lo Celso wordt gehuurd van Real Betis. Tottenham zag ook spelers vertrekken: verdediger Kieran Trippier werd voor 22 miljoen verkocht aan Atlético Madrid en aanvaller Fernando Llorente verliet Noord-Londen.

De grotendeels succesvolle voorbereiding, met zeges op Juventus en Real Madrid en de winst van de Audi Cup ten koste van Bayern München, kreeg nog geen vervolg bij de start van de Premier League. Het punt dat gepakt werd op het veld van Manchester City was knap, het thuisverlies tegen Newcastle United viel niet te billijken.

The Gunners zijn kanonnenvoer voor Kane

Harry Kane, sinds jaar en dag goalgetter bij de Lilywhites, opende het seizoen met 2 goals tegen Aston Villa. Kane scoorde in 8 van zijn laatste 9 competitiewedstrijden tegen Arsenal. Hij heeft een quotering van 2.14 voor een goal tegen Arsenal.

In 4 van die 9 Premier League-wedstrijden tegen Arsenal was Kane verantwoordelijk voor het laatste doelpunt van de wedstrijd. De quotering voor ‘Kane maakt de laatste goal tijdens Arsenal – Tottenham Hotspur’ bedraagt 4.95.

Kijkend naar de recente onderlinge resultaten, kun je er donder op zeggen dat beide teams scoren. Dat was het geval in 8 van de laatste 11 PL-duels. Logischerwijs ligt daarom de quotering voor ‘beide teams scoren’ op 1.49 en ‘niet beide teams scoren’ op 2.57.

De bezoekende ploeg wint zelden de North London Derby

Ook Arsenal zat niet stil op transfergebied. De ploeg van Unai Emery spendeerde een slordige 150 miljoen euro. Voor dat totaalbedrag werden o.a. rechtsbuiten Nicolas Pépé en verdedigers William Saliba, Kieran Tierney en David Luiz gehaald.

De Gunners startten het seizoen met twee nipte zeges op Newcastle United en Burnley. In het eerste echte topduel was Liverpool met 3-1 te sterk. Arsenal heeft de statistieken mee wat betreft PL-thuisduels tegen de Spurs: Tottenham won in 2010/11 voor het laatst op het veld van Arsenal.

Uitzeges zijn sowieso een zeldzaamheid in de ‘Derby of North London’: naast 2010/11 gebeurde dat in dit decennium in Premier League-verband alleen in 2013/14 (0-1 zege voor Arsenal). Een thuiszege voor Arsenal is gequoteerd op 2.30.

De 4-2 zege van de Gunners op de Spurs vorig seizoen was een ‘dissonant’ wat betreft het patroon dat PL-wedstrijden tussen Arsenal en Spurs vaak minder dan 2.5 goals tellen. In 9 van de laatste 12 wedstrijden was dat het geval. De quotering van 2.33 voor minder dan 2.5 goals is aanlokkelijker dan de quote van 1.54 voor meer dan 2.5 doelpunten.

Arsenal – Tottenham Hotspur tip

De meest recente competitieduels tussen Arsenal en Tottenham Hotspur kenmerken zich door twee opvallende feiten: vaak worden er minder dan 2.5 goals gescoord en Harry Kane scoort vrijwel altijd tegen Arsenal. Tip voor het wedden op Arsenal – Tottenham Hotspur: Harry Kane scoort, bij Toto gequoteerd op 2.14.

Arsenal – Tottenham Hotspur Premier League wedden

Quotes bij Toto

Winst Arsenal: 2.30
Gelijkspel: 3.50
Winst Tottenham Hotspur: 2.80