18+ Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

Arsenal – Liverpool voorspelling – wedden, quotes en tip 29 augustus 2020

Joris Gemen

Wedstrijd: Arsenal – Liverpool, Community Shield
Aanvang: zaterdag 29 augustus 2020, 17.30 uur
Beste wedtip: winst Liverpool
Bookmaker: Toto
Quote: 1.66

De wedstrijd om het Community Shield staat weer op het programma in Engeland. Jaarlijks wordt deze wedstrijd gespeeld tussen de winnaar van de Premier League en de winnaar van de FA Cup. Dit keer gaat die strijd tussen Liverpool (Premier League) en Arsenal (FA Cup). Dit is onze voorbeschouwing voor Liverpool – Arsenal.

Twee oefenduels gewonnen

Liverpool werd vrij overtuigend kampioen van de Premier League. Het eindigde op plaats 1 met 99 punten uit 38 wedstrijden. Liverpool liet nummer twee Manchester City met een verschil van maar liefst achttien punten ver achter zich. De magische grens van honderd punten werd niet gehaald, maar desondanks was het een geweldig seizoen voor de ploeg van Jürgen Klopp.

In de voorbereiding op het nieuwe seizoen speelde Liverpool twee oefenwedstrijden. De eerste werd gespeeld tegen het Duitse VFB Stuttgart. De Engelsen wonnen vrij eenvoudig met 3-0. Vervolgens stond er een oefenduel met Red Bull Salzburg op het programma. In de Red Bull Arena kwam de thuisploeg na dertien minuten spelen op een 2-0 voorsprong. Patson Daka nam beide treffers voor zijn rekening. Liverpool moest in de achtervolging. In de slotfase van de wedstrijd stelde Liverpool orde op zaken. Rhian Brewster scoorde twee keer en werd de grote man aan de kant van The Reds.

Winnaar FA Cup

Arsenal draaide een vrij kleurloos seizoen in de Premier League. Het eindigde op de achtste plaats met 56 punten uit 38 wedstrijden. Die eindklassering gaf geen recht op een ticket voor Europees voetbal. Dat ticket kwam er echter alsnog in de vorm van een plaatsbewijs voor de groepsfase van de Europa League.

The Gunners speelden in de finale van de FA Cup tegen Chelsea. Christian Pulisic zette Chelsea al na vijf minuten op een 0-1 voorsprong. Vervolgens moest Arsenal vol aan de bak en het harde werken werd beloond. Pierre-Emerick Aubameyang ontpopte zich tot absolute matchwinner door twee keer te scoren in de tweede helft. Die goals waren genoeg voor het winnen van de FA Cup.

Ter voorbereiding op de wedstrijd om het Community Shield speelde Arsenal een oefenduel tegen MK Dons. Het had geen kind aan die ploeg en won uiteindelijk met duidelijke cijfers: 1-4.

Wat denken de bookmakers van Arsenal – Liverpool?

De bookmakers zien Liverpool als de grote favoriet voor de overwinning. Een zege van die ploeg staat gequoteerd op 1.66. Een overwinning van Arsenal staat gequoteerd op 4.85 en een gelijkspel op 3.95

Terug in de tijd

Arsenal en Liverpool stonden afgelopen seizoen drie keer tegenover elkaar. Twee keer in de competitie en één keer in de League Cup. In de competitie won Liverpool thuis met 3-1 en Arsenal thuis met 2-1. De meest bizarre uitslag kwam tot stand in de achtste finale van de League Cup. Na 94 minuten spelen stond het 5-5 op Anfield Road. Strafschoppen brachten uiteindelijk beslissing in het voordeel van Liverpool: 5-4.

Teamnieuws

Arsenal kampt met meerdere blessuregevallen. Gabriel Martinelli, Mattéo Guendouzi (knieblessure) (achilleshielproblemen), Mesut Özil (rugproblemen) en Shkodran Mustafi (knieblessure) kunnen niet in actie komen.

Bij Liverpool zijn er geen spelers afwezig of geblesseerd.

Arsenal – Liverpool tip

Liverpool is favoriet en beschikt over een beter elftal dan Arsenal. The Gunners hebben echter de FA Cup in de tas zitten. Toch lijkt Liverpool de beste papieren te hebben voor de overwinning. Dat is ook onze tip bij deze wedstrijd. De weddenschap ‘Winst Liverpool’ heeft een quotering van 1.66 bij Toto.

Arsenal – Liverpool Community Shield wedden

Quotes bij Toto

Winst Arsenal: 4.85
Gelijkspel: 3.95
Winst Liverpool: 1.66