18+ Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

Arsenal – Liverpool voorspelling – wedden, quotes en tip 15 juli 2020

Tim Giesbers

Wedstrijd: Arsenal – Liverpool, Premier League
Aanvang: woensdag 15 juli 2020, 21.15 uur
Beste wedtip: Liverpool wint
Bookmaker: Toto
Quote: 1.85

De thuisploeg strijdt nog vol voor een Europees ticket voor volgend seizoen en krijgt de kersverse kampioen op bezoek. Hier onze voorspelling met de beste tips en quotes om te wedden op het duel Arsenal – Liverpool.

Waarheid

Dit wordt de week van de waarheid voor Arsenal. Gaat het de Londenaren nog lukken zich te plaatsen voor Europees voetbal komend seizoen? Daarvoor moet namelijk nog wel een en ander gebeuren. Wil dat via de competitie gebeuren, dan moet de ploeg van Mikel Arteta eerst nog drie plekken stijgen, wat op dit moment een gat van vijf punten is richting Wolverhampton Wanderers.

Zaterdag komt Manchester City op bezoek in de halve finales van de FA Cup. Het winnen van de bekercompetitie is wellicht de snelste weg naar de Europa League van volgend seizoen, maar dan moet het wel beter dan de laatste tijd. Na vier zeges op rij volgden een 1-1 tegen Leicester City en een 2-1-nederlaag tegen aartsrivaal Tottenham Hotspur. Tip: een positief punt is wel dat Arsenal nu zeven thuisduels op een rij ongeslagen is in de competitie. Wedden op de voorspelling ‘Arsenal wint of speelt gelijk’ krijgt een quote van 1.82.

Smetje

Het is misschien vreemd om voor dit seizoen op zoek te gaan naar negatieve puntjes voor Liverpool. De ploeg van coach Jürgen Klopp speelde zich overtuigend al vroeg naar een kampioenschap, maar toch wringt er iets. Het was namelijk mooi geweest als er een kans kwam om de Champions League-winst van vorig seizoen te verlengen met een nieuwe titel. Maar door de nederlaag tegen Atlético Madrid doen de Engelsen niet langer mee in het miljardenbal.

Daardoor speelt Liverpool in deze laatste fase nergens meer voor. Het kampioenschap is al lang en breed gevierd en in Europa is men uitgespeeld. Kans dus dat er nieuwe spelers ingepast gaan worden voor de laatste reeks duels. Tip: het is opvallend dat Liverpool het lastig heeft in uitduels. Zo werd tegen Watford (3-0), Chelsea (2-0), Everton (0-0) en Manchester United (4-0) niet gescoord. Je kunt wedden op de voorspelling ‘Arsenal houdt de nul’ tegen een quote van 5.10.

Onderlinge resultaten

Kijken we naar het recente onderlinge verleden, dan is er een voordeel voor Liverpool. Van de laatste zes wedstrijden werden er drie gewonnen en de andere drie gelijkgespeeld. Het doelsaldo over deze duels is met 11-21 flink in het voordeel van de bezoekers. De laatste Arsenal – Liverpool was in november 2018 en eindigde in 1-1.

Teamnieuws

De lijst afwezigen bij Arsenal is aanzienlijk. Bernd Leno, Calum Chambers, Pablo Mari, Mesut Özil, Gabriel Martinelli (allemaal geblesseerd) en Eddie Nketiah (geschorst) kunnen sowieso niet meespelen, terwijl Matteo Guendouzi zijn gezicht ook niet meer hoeft te laten zien. Bukayo Saka keert waarschijnlijk terug in de basis ten koste van Nicolas Pépé.

Voor Joel Matip en Jordan Henderson is dit succesvolle Liverpool-seizoen voorbij. De twee zijn geblesseerd. Voor Dejan Lovren en James Milner is het niet duidelijk of ze kunnen meedoen tegen Arsenal. Trent Alexander-Arnold en Naby Keita keren terug in de basis, terwijl Alex Oxlade-Chamberlain mogelijk Georginio Wijnaldum vervangt tegen zijn oude club.

Arsenal – Liverpool tip

Arsenal – Liverpool: de thuisploeg heeft de punten het hardst nodig in dit duel, maar wij denken dat de individuele klasse van Liverpool de doorslag gaat geven. Tip: wedden op de voorspelling ‘Liverpool wint’ met een quote van 1.69 bij Toto.

Arsenal – Liverpool Premier League wedden

Quotes bij Toto

Winst Arsenal: 3.70
Gelijkspel: 3.70
Winst Liverpool: 1.85