18+ Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

Arsenal – Leicester City Premier League, voorspelling – wedden, quotes en tip 25 oktober 2020

Tim Giesbers

Wedstrijd: Arsenal – Leicester City, Premier League
Aanvang: zondag 25 oktober, 20.15 uur
Beste wedtip: Arsenal wint
Bookmaker: Toto
Quote: 1.89

In het Emirates Stadium ontvangt het Arsenal van Mikel Arteta Leicester City. Zowel Arsenal als Leicester heeft in de Premier League negen punten na vijf wedstrijden. Beide ploegen speelden afgelopen donderdag hun eerste duel in de groepsronde van de Europa League. Nu spelen ze tegen elkaar in de Premier League. Hier de voorspellingen, tips en quotes die helpen bij het wedden op Arsenal – Leicester City.

Seizoensstart

Arsenal won drie van de vijf Premier League-wedstrijden dit seizoen. Fulham, West Ham United en Sheffield United werden verslagen. The Gunners verloren al hun topwedstrijden in de competitie. Liverpool en Manchester City bleken te sterk. Arsenal liet dit seizoen dus zien de wedstrijden te kunnen winnen waarin ze favoriet zijn. Wanneer de ploeg de underdog is tegen een titelkandidaat, gaat ze echter ten onder.

Liverpool werd wel na penalty’s uitgeschakeld in de Carabao Cup, maar hier speelden niet de beste elf van zowel Liverpool als Arsenal. Zo heeft Arsenal dit seizoen tot nu toe de voorspelling waargemaakt. Een ploeg die net niet goed genoeg is voor de top, maar wel beter dan de middenmoot.

Met de behaalde negen punten staat Arsenal vijfde in de competitie. Wat opvalt, is dat de ploeg van die top vijf verreweg de minste doelpunten maakt: acht doelpunten in vijf wedstrijden. Hiermee scoorde Arsenal minstens vier doelpunten minder dan de andere ploegen in de top vijf.

Thomas Partey debuteerde voor Arsenal tegen Manchester City. De van Atlético Madrid overgekomen verdedigende middenvelder moet de ploeg van Mikel Arteta meer defensieve zekerheid geven. Partey speelde ook mee in de wedstrijd tegen Rapid Wien (2-1-overwinning) in de Europa League afgelopen donderdag.

Vardy

Leicester City behaalde ook negen punten in de eerste vijf wedstrijden van het seizoen. The Foxes begonnen het seizoen zeer sterk door de eerste drie wedstrijden winnend af te sluiten. West Bromwich Albion, Burnley en Manchester City werden verslagen. Vooral de overwinning op die laatste ploeg was knap. De titelfavoriet van coach Pep Guardiola werd met 2-5 verslagen in Manchester. Jamie Vardy was zoals zo vaak de grote man van Leicester; hij scoorde drie keer en mocht de wedstrijdbal meenemen.

De laatste twee wedstrijden vielen echter tegen. Een pijnlijke 0-3-thuisnederlaag tegen West Ham United werd opgevolgd door een 0-1-nederlaag tegen Aston Villa. Ook deze wedstrijd was in eigen huis.

Leicester City lijkt dit seizoen niet zonder Jamie Vardy te kunnen. Met vijf doelpunten in de competitie is hij met afstand de topscorer van Leicester. De inmiddels 33-jarige spits was door een blessure afwezig tegen Aston Villa. Ook in de Europa League-wedstrijd afgelopen donderdag tegen Zorya Luhansk (3-0-overwinning) ontbrak de Engelse spits nog. Hij wordt snel terug verwacht, maar het is nog onzeker of hij tegen Arsenal mee kan doen. Verdediger Çağlar Söyüncü zal zeker ontbreken bij Leicester.

Vorige ontmoetingen

Arsenal en Leicester City hebben dit seizoen al tegen elkaar gespeeld. In de Carabao Cup won Arsenal met 0-2 in Leicester. Ondanks dat beide ploegen niet met de sterkst mogelijk opstelling speelden, kan dit een mentaal voordeel voor Arsenal zijn.

In het vorige Premier League-seizoen won Leicester in eigen huis met 2-0 en in Londen eindigde het duel in 1-1.

Arsenal – Leicester City tip

Arsenal – Leicester City lijkt een spannende wedstrijd te gaan worden. De ploegen behaalden evenveel punten in de Premier League en de afgelopen onderlinge duels verklappen ook dat het niveau dicht bij elkaar ligt. Arsenal presteert dit seizoen zoals je van tevoren zou verwachten, terwijl Leicester City even in een dip lijkt te zitten. Dit, in combinatie met het thuisvoordeel, zou Arsenal het voordeel kunnen geven. De tip voor deze wedstrijd is dan ook: ‘Arsenal wint’. Deze voorspelling heeft een quote van 1.89 bij Toto.

Arsenal – Leicester City Premier League wedden

Quotes bij Toto

Winst Arsenal: 1.89
Gelijkspel: 3.60
Winst Leicester City: 3.70