18+ Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

Arsenal – Everton voorspelling – wedden, quotes en tip 23 september 2018

Dirk Maas

Wedstrijd: Arsenal – Everton, Premier League wedden
Aanvang: zondag 23 september 2018, 17.00 uur
Beste wedtip: Arsenal wint en meer dan 3.5 goals
Bookmaker: Toto
Quote: 2.75

De Gunners versus de Toffees is één van de meest gespeelde duels in het Engelse profvoetbal. Dit zijn de tips, quotes en voorspellingen bij het wedden op Arsenal – Everton.

Wedden op meer dan 3.5 goals

Zowel Arsenal als Everton begon het seizoen 2018/2019 met een nieuwe manager. Unai Emery nam het stokje over van Arsène Wenger, die meer dan twee decennia aan het roer stond bij de Gunners. De Spanjaard begon het seizoen beroerd met twee nederlagen in twee Premier League-duels. Als verzachtende omstandigheid gold dat Manchester City en Chelsea de tegenstanders waren.

De Londense ploeg richtte zich op in de drie daaropvolgende competitiewedstrijden. Achtereenvolgens West Ham United, Cardiff City en Newcastle United werden geklopt. Arsenal scoorde in 4 van zijn 5 PL-duels dit seizoen minimaal twee keer. In drie van die vijf duels lag het totaal aantal goals op 4 of meer. Wedden op meer dan 3.5 goals bij Arsenal – Everton heeft een quotering van 2.05.

Wedden op een goal van Richarlison

Marco Silva stond in november 2017 al op de nominatie om trainer van Everton te worden. Uiteindelijk tekende hij eind mei 2018 een contract bij de Toffees. Silva startte vorig seizoen goed bij Watford, maar een slechte reeks in de maanden december-januari luidde zijn ontslag in. De Portugese coach haalde verschillende Portugees sprekende spelers naar Everton, onder wie Richarlison.

Deze Braziliaanse aanvaller was vorig seizoen actief bij Watford. Richarlisons debuut bij Everton was overdonderend: hij maakte drie goals in zijn eerste twee competitieduels voor Everton. Mede daardoor verzamelde Everton vier punten na twee PL-duels. In de volgende drie wedstrijden kwamen daar slechts twee punten bij. Wellicht speelde het ontbreken van Richarlison Everton parten. De Braziliaan kreeg al vroeg een rode kaart in Everton’s derde competitieduel tegen Wolverhampton. Richarlison keert na een schorsing terug. Wedden op een goal van Richarlison bij Arsenal – Everton is gequoteerd op 2.75.

Theo Walcott is na Richarlison de succesvolste schutter bij Everton. De aanvaller kwam tussen 2005 en 2018 uit voor Arsenal. Hij maakte 65 goals in 270 competitieduels. Voorspellen dat Walcott tegen zijn oude club scoort, heeft een quotering van 3.45. Arsenal scoorde dit seizoen 10 keer in de Premier League, 10 verschillende doelpuntenmakers waren verantwoordelijk voor de goals. Aaron Ramsey behoort daar niet toe, maar Everton is een ploeg waartegen hij graag speelt. Ramsey maakte zes goals in zijn laatste vier duels tegen de Toffees. Wedden op een goal van Ramsey bij Arsenal – Everton heeft een quotering van 2.44.

Wedden op beide teams scoren

Everton scoorde tot nu toe in elk van zijn Premier League-duels dit seizoen, maar incasseerde ook in al die duels een tegengoal. Arsenal scoorde in 4 van zijn 5 PL-wedstrijden, maar moest eveneens in al die 5 duels minimaal 1 goal slikken. In 3 van die 5 duels kregen de Gunners er 2 of meer om de oren. De voorspelling dat beide teams scoren lijkt gerechtvaardigd. Wedden op beide teams scoren tijdens Arsenal – Everton is gequoteerd op 1.52.

Arsenal won 34 van zijn 38 laatste thuisduels in de Premier League. De laatste drie competitiewedstrijden laten een opvallend patroon zien: Arsenal speelde de eerste helft gelijk en won vervolgens de tweede helft. Bij het wedden op ‘Wie wint de 1e helft’ is een gelijkspel gequoteerd op 2.49. Voorspellen dat Arsenal de tweede helft wint, heeft een quotering van 1.69. Everton scoorde het merendeel van zijn competitiegoals in de eerste helft. Wedden op ‘beide teams scoren in de 1e helft’ is gequoteerd op 3.05.

Arsenal hield in 3 van zijn laatste 8 thuisduels in de Premier League de nul. Wedden op ‘Arsenal wint zonder tegendoelpunt’ heeft een quotering van 2.70.

Recente onderlinge historie

Everton won in 1996 voor het laatst op het veld van Arsenal. De Toffees wonnen slechts 2 van hun laatste 22 Premier League-duels tegen Arsenal. Arsenal won 6 van zijn 7 laatste Premier League-duels tegen Everton. De laatste drie competitieduels eindigden in zeges van respectievelijk 5-1, 5-2 en 3-1 voor de Gunners.

Gezien die recente historie en het feit dat er dit seizoen regelmatig gemiddeld vijf goals per duel te noteren zijn bij duels van Arsenal is het niet onwaarschijnlijk om te wedden op meer dan 4.5 goals. Wedden op meer dan 4.5 goals bij Arsenal – Everton is gequoteerd op 3.30. Voorspellen dat Arsenal wint en meer dan 3.5 goals heeft een quotering van 2.75. Wedden op Arsenal wint en meer dan 4.5 goals is gequoteerd op 4.25.

Teamnieuws

Arsenal mist verdediger Sead Kolasinac die begin augustus een knieblessure opliep. Laurent Koscielny raakte eind vorig seizoen, in het halve finale-duel van de Europa League tegen Atletico Madrid, geblesseerd. De veelscorende verdediger keerde onlangs terug op het trainingsveld, maar naar verwachting is hij niet speelklaar voor het duel met Everton.

Yerry Mina en André Gomes maakten deze zomer de overstap van Barcelona naar Everton. Beide spelers kwamen vanwege blessures nog niet in actie voor de Toffees. Hun meespelen tegen Arsenal is een vraagteken. Rechtsback Seamus Coleman liep in het UEFA Nations League-duel tegen Wales een voetblessure op. Hij ontbreekt tegen Arsenal, net als centrale verdediger Phil Jagielka.

Arsenal – Everton tip

Arsenal won 34 van zijn laatste 38 thuisduels in de Premier League. In 7 van de laatste 11 PL-wedstrijden van Arsenal werden er 4 goals of meer gescoord. Gezien de recente historie van Arsenal – Everton is het aannemelijk dat Arsenal wint en er bovengemiddeld gescoord wordt. Daarom luidt de tip bij het wedden op Arsenal – Everton: Arsenal wint en meer dan 3.5 goals, bij Toto gequoteerd op 2.75.

Arsenal – Everton Premier League wedden

Quotes bij Toto

Winst Arsenal: 1.43
Gelijkspel: 4.60
Winst Everton: 6.00