18+ Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

Arsenal – Chelsea voorspelling – wedden, quotes en tip 29 december 2019

Joris Gemen

Wedstrijd: Arsenal – Chelsea, Premier League
Aanvang: zondag 29 december 2019, 15.00 uur
Beste wedtip: winst Chelsea
Bookmaker: Toto
Quote: 2.29

Arsenal gaat het opnemen tegen stadgenoot Chelsea. Het zijn drukke dagen in de Premier League en dat ligt niet aan de kerststress. Nee, er moet een flink aantal wedstrijden gespeeld worden. Dit is onze voorbeschouwing voor de wedstrijd Arsenal – Chelsea.

Opnieuw een gelijkspel

Het blijft een slecht seizoen voor Arsenal. The Gunners staan op een teleurstellend elfde plaats en wonnen pas vijf wedstrijden. Ze hebben een puntenaantal van 24. Arsenal verliest nog niet eens zoveel wedstrijden, pas vijf keer. Het zijn voornamelijk de vele gelijke spelen die geen zoden aan de dijk zetten. In totaal werden de punten al negen keer gedeeld dit seizoen.

Afgelopen wedstrijd werd er nog met 1-1 gelijkgespeeld tegen laagvlieger Bournemouth. Arsenal kwam op een 1-0 achterstand in de 35e minuut. In de tweede helft zorgde Pierre Emerick Aubameyang voor de gelijkmaker, maar verder kwamen de Londenaren niet.

Toch is er voor Arsenal nog enig perspectief. De afstand tot nummer vijf Tottenham Hotspur bedraagt slechts vijf punten.

Pijnlijke thuisnederlaag

Met stadgenoot Chelsea gaat het stukken beter. The Blues staan momenteel op de vierde plaats in de competitie. Er werden tot nu toe 32 punten vergaard. Tien keer werd er gewonnen, twee keer gelijkgespeeld en zeven keer verloren.

Op Boxing Day werd er een uiterst pijnlijke nederlaag geleden tegen Southampton. Op Stamford Bridge werd het 0-2 voor de bezoekers. Door de nederlaag blijft Chelsea dus steken op 32. De afstand met Manchester City bedraagt nu nog 6 punten, maar daar kan verandering in komen als City wint op bezoek bij Wolverhampton Wanderers.

Wat denken de bookmakers van Arsenal – Chelsea?

De bookmakers zien Chelsea als de favoriet in dit duel. Een overwinning van The Blues heeft een quotering van 2.29. Een overwinning van Arsenal staat gequoteerd op 2.75. Een gelijkspel staat op 3.55.

Terug in de tijd

Arsenal en Chelsea staan vaak tegenover elkaar. In totaal maar liefst 179 keer. De statistieken zijn in het voordeel van Arsenal met 69 overwinningen. Chelsea won 59 keer.

Vorig seizoen won Arsenal in het eigen Emirates Stadium met 2-0 van Chelsea. Op Stamford Bridge won Chelsea dat seizoen met 4-1.

Teamnieuws: relatief veel tegentreffers

Arsenal en Chelsea krijgen dit seizoen redelijk vaak een tegentreffer om de oren. Arsenal tot nu toe 28 en Chelsea 27.

Met het scoren van doelpunten zit het bij Chelsea daarentegen wel goed. Het scoorde tot nu toe 33 keer. Tammy Abraham nam elf treffers voor zijn rekening en staat op een gedeelde derde plaats in het topscoordersklassement.

Arsenal – Chelsea tip

Stadsderby’s zijn altijd mooi. Arsenal moet winnen om de aansluiting te behouden met de subtop. Chelsea wil zich revancheren voor de 0-2 thuisnederlaag tegen Southampton. Kijken we naar de stand op de ranglijst en de statistieken dit seizoen, dan lijkt een overwinning van Chelsea niet ondenkbaar. Dat is ook onze tip bij deze editie van Arsenal – Chelsea. Deze weddenschap heeft een quotering van 2.29 bij Toto.

Arsenal – Chelsea Premier League wedden

Quotes bij Toto

Winst Arsenal: 2.75
Gelijkspel: 3.55
Winst Chelsea: 2.29