18+ Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

Arsenal – Chelsea voorspelling – wedden, quotes en tip 1 augustus 2020

Bob Ligthart

Wedstrijd: Arsenal – Chelsea, FA Cup
Aanvang: Zaterdag 1 augustus 2020, 18.30 uur
Beste wedtip: Winst Chelsea
Bookmaker: Toto
Quote: 2.12

Twee Londense clubs nemen het zaterdag tegen elkaar op in de finale van de FA Cup. Het is namelijk tijd voor Arsenal – Chelsea. In deze voorbeschouwing staan voorspellingen, tips en quotes die helpen bij het wedden op deze wedstrijd.

Seizoen redden

Het seizoen van Arsenal in de Premier League is slecht verlopen. De club is op een magere achtste plek geëindigd en dit is natuurlijk veel te laag voor een club met zo’n reputatie. Deze positie is niet genoeg voor een plek in de Europa League, maar via de FA Cup kunnen The Gunners nog wel in het toernooi terecht komen.

Arsenal kwam vroeg in het FA Cup-toernooi nog geen grote tegenstanders tegen. In de laatste twee rondes werd de ploeg pas echt getest. In de kwartfinale kwam de Engelse nummer acht Sheffield United tegen, dat één plek lager eindigde in de competitie. Arsenal won dit duel met 1-2 door een goal in blessuretijd. In de halve finale stond de klapper met Manchester City op het programma en de club uit Londen kwam erg verrassend als winnaar uit de strijd. Pierre-Emerick Aubameyang was de held, want door zijn twee doelpunten ging zijn club door naar de finale.

Erg goed toernooi

Chelsea heeft al een aantal flinke hordes overwonnen voordat het in de finale terecht kwam. Het won namelijk al van Liverpool, Leicester City en Manchester United. De nummers één, drie en vijf uit de Premier League van dit seizoen. In al die duels waren The Blues niet veel sterker dan de tegenstander, maar ze wisten telkens wel over 90 minuten gezien de betere te zijn. Tot dusver was het dus een erg goed toernooi voor de club.

In de Engelse competitie draaide Chelsea niet super, maar wel goed genoeg om een Champions League-ticket te bemachtigen. De Londenaren eindigden op de vierde plek en dit was precies genoeg voor een plaats in de groepsfase van het toernooi.

Blessures

Bij Arsenal zijn wat blessures, want The Gunners kunnen niet beschikken over Mesut Özil, Shkodran Mustafi, Gabriel Martinelli, Pablo Mari en Calum Chambers. Bernd Leno sloot na zijn blessure al wel weer aan bij de groepstraining, maar het is nog niet zeker of hij fit genoeg is om een hele wedstrijd te spelen.

Chelsea hoeft minder spelers te missen. Billy Gilmour, Ethan Ampadu en Abdul Rahman Baba zijn geblesseerd, maar zij zijn zeker niet de meest bepalende spelers aan de kant van The Blues.

Weinig verschil

De teams speelden dit seizoen al twee keer tegen elkaar in de Premier League en twee keer was het verschil in doelpunten erg klein. In de eerste wedstrijd stond Arsenal heel lang voor, maar verloor het in de laatste tien minuten nog met 1-2 door twee late treffers van Chelsea. Het tweede duel eindigde in 2-2, terwijl The Blues toch duidelijk het betere van het spel hadden. Dit keer wordt Chelsea ook gezien als de favoriet. Een overwinning van deze club heeft een quote van 2.12 en een zege van Arsenal levert een quote op van 3.25.

Arsenal – Chelsea tip

Chelsea heeft een beter seizoen achter de rug dan Arsenal. The Blues wisten in de FA Cup ook al een veel zwaarder programma te overleven dan The Gunners. In de onderlinge ontmoetingen was Chelsea ook twee keer net wat sterker, al was dit niet in de einduitslag te zien van de tweede wedstrijd. De tip voor Arsenal – Chelsea is dat Chelsea wint en zich dus de winnaar van de FA Cup mag noemen. Deze voorspelling heeft bij Toto een quote van 2.12.

Arsenal – Chelsea FA Cup wedden

Quotes bij Toto
Winst Arsenal: 3.25
Gelijkspel: 3.35
Winst Chelsea: 2.12