18+ Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

Antwerp FC – AZ voorspelling – wedden, quotes en tip 29 augustus 2019

Dirk Maas

Wedstrijd: Antwerp – AZ, Europa League wedden
Aanvang: donderdag 29 augustus 2019, 19.30 uur
Beste wedtip: Antwerp FC wint
Bookmaker: Toto
Quote: 2.34

Een ontheemd AZ vervolgt zijn jacht op een Europa League-startbewijs. De uitgangspositie van de Alkmaarders is niet florissant. Dit zijn de wedtips en quotes bij Antwerp FC – AZ.

Ontheemde clubs

Sinds het instorten van het dak van het AFAS Stadion op 10 augustus is AZ ontheemd. De komende maanden zullen de Alkmaarders op vreemde bodem hun thuiswedstrijden moeten afwerken.

Tegen Mariupol (4-0 winst) en FC Groningen (0-0) was het Cars Jeans Stadion in Den Haag de ‘thuishaven’. Het heenduel tegen Antwerp vond plaats in de Grolsch Veste. AZ had de betere kansen, maar het waren de Belgen die effectiever omsprongen met hun mogelijkheden.

Tien minuten voor tijd legde Myron Boadu de 1-1 eindstand vast, waardoor AZ nog niet hoeft te wanhopen. Antwerp speelt, net als AZ, zijn EL-thuisduels niet in het eigen stadion omdat het Bosuilstadion niet voldoet aan de veiligheidseisen. Het Koning Boudewijn-stadion is de plaats van handeling. Antwerp heeft een quotering van 1.69 voor kwalificatie voor de poulefase. De weddenschap ‘AZ to qualify’ is gequoteerd op 2.04.

Voortborduren op vorig seizoen

De verwachting dat Antwerp zich gaat plaatsen voor het hoofdtoernooi lijkt gerechtvaardigd op basis van de recente statistieken. De ‘Great Old’ versloeg in de vorige kwalificatieronde het Champions League-waardige Viktoria Plzen.

In Brussel werd het 1-0, waarna Antwerp in de return via verlenging de Tsjechen uit de Europa League wipte. Het gaat Antwerp in de Jupiler Pro League vooralsnog ook voor de wind. Met 9 punten uit 4 wedstrijden handhaaft de ploeg uit de Belgische havenstad zich net als vorig seizoen in de subtop.

De formatie van voormalig EC I-winnaar Laszlo Bölöni won zijn beide thuisduels in de competitie. AZ verloor dit seizoen nog niet, maar speelde in de helft van zijn 8 wedstrijden gelijk. Een gelijkspel bij Antwerp FC – AZ is gequoteerd op 3.25.

AZ blijft redelijke vaak droog staan

Een doelpuntrijk duel tussen Antwerp en AZ hoeft niet te worden verwacht. In 4 van AZ’s laatste 5 duels werden er minder dan 2.5 goals gemaakt. Antwerp kan bogen op exact dezelfde statistiek. Wedden op minder dan 2.5 goals is gequoteerd op 1.77.

AZ bleef doelpuntloos in 3 van zijn 8 duels. Antwerp hield in 2 van zijn 3 ‘thuisduels’ de nul. De weddenschap ‘niet beide teams scoren’ heeft een quotering van 2.01. Een soortgelijke quotering, namelijk 2.21, is weggelegd voor ‘beide helften minder dan 1.5 doelpunt’.

Omdat Antwerp tot dusver nog geen punt verspeelde in zijn thuiswedstrijden is het aanlokkelijk te kijken naar combinatieweddenschappen waarin Antwerp wint. Zo is er ‘Antwerp FC wint en niet beide teams scoren’ (quotering van 3.90). Een andere voorspelling is dat Antwerp eerst scoort en wint. Die weddenschap heeft een quotering van 2.51.

Antwerp – AZ tip

Na de 1-1 in de Grolsch Veste heeft Antwerp de beste papieren voor een EL-ticket. AZ scoort dit seizoen lang niet altijd gemakkelijk en bleef in 3 van zijn 8 duels droog staan. Antwerp beheerst de kunst van het verdedigen goed en won vooralsnog al zijn thuisduels. Tip voor het wedden op Antwerp – AZ: Antwerp wint, bij Toto gequoteerd op 2.34.

Antwerp – AZ Europa League wedden

Quotes bij Toto

Winst Antwerp: 2.34
Gelijkspel: 3.25
Winst AZ: 2.90