Wedstrijd: Algerije – Nigeria, Afrika Cup
Aanvang: zondag 14 juli 2019, 21.00 uur
Beste wedtip: winst Algerije
Bookmaker: Toto
Quote: 2.46

Algerije – Nigeria: wie van de twee plaatst zich voor de finale van de Afrika Cup? Hier onze voorspelling met de beste tips en quotes om te wedden op dit duel.

Favorietenrol

Algerije is al jaren een van de meest toonaangevende landen van Afrika, maar de ultieme top van het continent is maar zelden bereikt. Zo wist het Noord-Afrikaanse land maar één keer de finale van de Afrika Cup te halen. Dat was in 1990, ook de enige keer dat Algerije het toernooi zelf mocht organiseren. Tijdens de laatste drie eindtoernooien werd Algerije tweemaal in de groepsfase uitgeschakeld en eenmaal in de kwartfinale. Ook wist het land zich niet te plaatsen voor het WK 2018. Het was een komen en gaan van bondscoaches en in 2018 werd Djamel Belmadi de eindverantwoordelijke.

Met deze coach ging Algerije deze Afrika Cup in. Vooraf werden de Algerijnen voorzichtig een favorietenrol gegeven, mede door de aanwezigheid van spelers als Aïssa Mandi, Yacini Brahimi, Islam Slimani en natuurlijk Riyad Mahrez. En Algerije weet deze rol ook waar te maken. In de groepsfase werden Kenia (2-0), Senegal (0-1) en Tanzania (0-3) opzij gezet zonder tegengoal. Ook Guinee wist niet te scoren: 3-0. Pas in de halve finale wist Ivoorkust een keer te scoren (1-1, winst na strafschoppen). Tip: je kunt wedden op de voorspelling dat Algerije de nul houdt, met een quote van 2.34.

Topscorer

Met oud-spelers als Daniel Amokachi, Nwankwo Kanu en Jay-Jay Okocha heeft Nigeria een rijke geschiedenis onder de Afrikaanse voetballanden. Zo is het sinds 1994 (behalve 2006) een vaste deelnemer aan het WK voetbal. Zes deelnames heeft Nigeria inmiddels achter haar naam staan. Ook in de Afrika Cup is Nigeria een land om rekening mee te houden. Zeventien maal eerder deed Nigeria mee en veertien keer hoorde het ook bij de laatste vier, zo ook nu. Toch zijn de Nigerianen niet een van de favorieten voor de eindwinst. Wedden op een Nigeriaanse titel levert een quote van 4.75 op.

Onderweg naar de finale won Nigeria viermaal met een minimaal verschil, tegen Burundi, Guinee (beiden 1-0), Kameroen (3-2) en Zuid-Afrika (2-1). Tussendoor werd in de groepsfase van Madagaskar verloren met 2-0.

Odion Ighalo is een belangrijke speler in het team van bondscoach Gernot Rohr. Hij is de enige Nigeriaan met meer dan één doelpunt, namelijk drie. Hiermee is hij een van de favorieten voor de titel van topscorer. De voorspelling ‘Ighalo wordt topscorer’ heeft een quotering van 3.15. Hij moet nog wel de Senegalees Sadio Mané (2.50) voor laten gaan.

Onderlinge resultaten

Gezien het recente onderlinge verleden is Nigeria in het voordeel. Van de laatste zes keer dat de wedstrijd Algerije – Nigeria werd gespeeld, wonnen de Nigerianen er vijf. De laatste onderlinge wedstrijd, in november 2017, werd wel door Algerije gewonnen, met 3-0.

Teamnieuws

Algerije moet het stellen zonder Youcef Atal, die al een tijdje uitgeschakeld is met een blessure aan zijn sleutelbeen. Sofiane Feghouli is een vraagteken.

Voor Nigeria is iedereen beschikbaar. De kans is groot dat dezelfde spelers als in de kwartfinale gaan spelen.

Algerije – Nigeria tip

Als in het verleden behaalde resultaten een garantie zouden bieden voor de toekomst, dan is bij deze Algerije – Nigeria die laatste ploeg in het voordeel. Het gaat echter stroef dit toernooi, waar Algerije met speels gemak de halve finales wist te halen. Tip: wedden op de voorspelling ‘Algerije wint’ met een quote van 2.46.

Algerije – Nigeria Afrika Cup wedden

Quotes bij Toto

Winst Algerije: 2.46
Gelijkspel: 2.85
Winst Nigeria: 3.05