18+ Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

Ajax – Willem II voorspelling – wedden, quotes en tip 3 november 2018

Tim Giesbers

Wedstrijd: Ajax – Willem II, Eredivisie
Aanvang: zaterdag 3 november 2018, 20.45 uur
Beste wedtip: Ajax wint en houdt de nul
Bookmaker: Toto
Quote: 1.63

De nummers twee en dertien van de Eredivisie staan tegenover elkaar: Ajax – Willem II. Hier onze voorspelling met de beste tips en quotes om te wedden op dit duel.

In de achtervolging

Het seizoen is nog pril en Ajax verspeelde pas tweemaal punten (1-1 tegen Heracles Almelo en 3-0 verloren bij PSV), maar ondanks dat is de achterstand op koploper PSV al enorm, met vijf punten. De Eindhovenaren bleven nog foutloos in de Eredivisie en Erik ten Hag moet met zijn team nu in de achtervolging. Sinds de nederlaag tegen PSV gaat het prima, met opeenvolgende overwinningen op AZ (5-0), sc Heerenveen (0-4) en Feyenoord (3-0). Tussendoor werd ook 1-1 gespeeld tegen Bayern München en delfden Benfica (1-0) en Go Ahead Eagles (3-0) het onderspit tegen de Amsterdammers.

Ajax zal met vertrouwen de wedstrijd tegen Willem II tegemoet zien, aangezien de Amsterdammers al 269 keer scoorde in 84 wedstrijden tegen de Tilburgers. Geen Eredivisieclub heeft zoveel doelpunten gemaakt tegen een specifieke tegenstander. Dit seizoen gaat het sowieso goed met de doelpuntenproductie in de Johan Cruijff ArenA. In 10 competitiewedstrijden wisten de Ajax-spelers al 28 doelpunten te maken, goed voor 2,8 goals per wedstrijd. Tip: je kunt wedden dat Ajax dit moyenne omhoog haalt met drie of meer doelpunten tegen Willem II. Deze voorspelling heeft een quote van 1.34.

De klad erin

Willem II zal erg blij zijn met het bestaan van de TOTO KNVB Beker. Van de laatste negen officiële wedstrijden van de Tilburgers werden er namelijk twee gewonnen, maar dat was in beide gevallen in het bekertoernooi. In de competitie loopt het nog een stuk minder met Willem II. Achtereenvolgens werd niet gewonnen van PSV (6-1), Excelsior (2-2), Fortuna Sittard (4-4), De Graafschap (2-1), Feyenoord (1-1), NAC Breda (2-2) en FC Utrecht (0-1). Door de slechte reeks staat Willem II nog maar één punt boven de degradatiestreep. Het wordt dus weer een keer tijd voor een driepunter in de competitie.

Aanvaller Donis Avdijaj en Fran Sol begonnen het seizoen goed, maar hun productiviteit betekent niet direct dat het heel goed gaat met het team. Sol maakte er al zeven, terwijl Avdijaj tot vier doelpunten kwam. Het probleem van Willem II zit hem dan ook meer achterin. Het aantal tegentreffers (19 uit 10) is niet eens zo heel veel, maar tegen Fortuna Sittard, De Graafschap, NAC Breda en FC Utrecht kreeg Willem II een tegendoelpunt in de laatste vijftien minuten van de wedstrijd. In zeven van de laatste acht duels van Willem II scoorden beide teams, dus deze tip kun je meenemen in je voorspelling. Wedden op ‘beide teams scoren’ levert 2.09 op als quote.

Onderlinge resultaten

Ajax – Willem II eindigde meest recent in 3-1, tijdens het vorige seizoen. Van de laatste zes wedstrijden wist Ajax er vijf te winnen, maar eenmaal kwam Willem II tot drie punten in de ArenA; tijdens het debuut van Ajax-doelman André Onana won het met 1-2. Verder overlegt Ajax in deze zes wedstrijden de doelcijfers 19-5.

Teamnieuws

Het is nog onduidelijk of Carel Eiting mee kan spelen tegen Willem II, maar duidelijk is dat Ajax-coach Erik ten Hag weer kan beschikken over Dušan Tadić. Verder staan Joël Veltman, Daley Sinkgraven en Hassane Bandé nog langs de kant. David Neres en Donny van de Beek vechten uit wie achter de spits mag starten.

Adrie Koster kan over bijna al zijn spelers beschikken tegen Ajax. Karim Coulibaly moet nog een tijdje toekijken met zijn blessure, maar Aras Özbiliz lijkt weer fit te zijn.

Ajax – Willem II tip

Voor deze Ajax – Willem II is de thuisploeg de grote favoriet, mede gezien de laatste drie Eredivisieduels van beide teams dit seizoen. Willem II scoort wel vaak, maar het krijgt nog meer doelpunten tegen. Daartegenover staat de stabiele defensie van Ajax, die in de laatste zes officiële duels alleen tegen Bayern München niet de nul hield. Het kan een goede voorspelling zijn dat Willem II ook niet weet te scoren. Tip: wedden op ‘Ajax wint en houdt de nul’ met een quote van 1.63.

Ajax – Willem II Eredivisie wedden

Quotes bij Toto

Winst Ajax: 1.08
Gelijkspel: 9.40
Winst Willem II: 23.00