18+ Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

Ajax – Vitesse voorspelling – wedden, quotes en tip 26 september 2020

Tim Giesbers

Wedstrijd: Ajax – Vitesse, Eredivisie
Aanvang: zaterdag 26 september 2020, 21.00 uur
Beste wedtip: beide teams scoren
Bookmaker: Toto
Quote: 1.59

Beide teams wisten hun eerste twee competitiewedstrijden van het nieuwe seizoen te winnen. Wie gaat er met  deoverwinning drie vandoor? Hier onze voorspelling met de beste tips en quotes om te wedden op het duel Ajax – Vitesse.

Voorbereiding

Er moet heel wat misgaan wil Ajax de landstitel niet gaan pakken dit seizoen. De Amsterdammers lijken financieel en sportief zo veel sterker dan de concurrentie dat het niet mag misgaan. Daarom zijn de Eredivisiewedstrijden eigenlijk een soort voorbereiding op de Champions League-wedstrijden. Alleen: daar ligt het risico van onderschatting op de loer. Dat is nu net iets waar een club als Vitesse graag gebruik (of misbruik) van wil maken.

Coach Erik ten Hag is op zoek naar de ideale samenstelling voor zijn team. Zo is de laatste weken geëxperimenteerd met Dusan Tadic aan de zijkant, Quincy Promes op tien en Zakaria Labyad in de punt van de aanval. Dat leverde tot nu toe twee zeges zonder tegentreffers op: 0-1 bij Sparta en 3-0 thuis tegen RKC Waalwijk. Tip: heb je er vertrouwen in dat de Amsterdammers dit niveau volhouden? Dan kun je wedden op de voorspelling ‘Ajax wint zonder tegengoal’ tegen een quote van 2.60.

Vernieuwing

Alles gaat anders bij Vitesse dit seizoen. Na de aanstelling van technisch directeur Johannes Spors gooide de Arnhemse Eredivisionist het over een andere boeg. Interim-trainer Edward Sturing werd vervangen door Thomas Letsch, die direct een vernieuwing toebracht aan de spelopvatting van de club. Hij stelt zijn team op in een 3-5-2-systeem en besloot om middenvelder Riechedly Bazoer naar de achterste linie te halen om vanuit de defensie leiding te geven aan de rest van het team.

En dat bleef niet onopgemerkt. RKC Waalwijk (0-1) en Sparta (2-0) werden aan de kant gezet, maar er is wel een kleine kanttekening: er mogen wel wat goals bij. Huurling Loïs Openda was op schot tijdens de voorbereiding, maar trof tot nu toe nog geen doel. Top: de spits zal toch een keer zijn eerste treffer moeten maken. Wellicht lukt dat tegen Ajax. Wedden op de voorspelling dat hij tegen de Amsterdammers weet te scoren, levert je een quote op van 4.25.

Onderlinge resultaten

Gezien het recente onderlinge verleden van de wedstrijd Ajax – Vitesse heeft de thuisclub een voordeel. Van de laatste zes officiële ontmoetingen eindigden er drie in een Ajax-zege en een in een gelijkspel. De andere twee won Vitesse. Het doelsaldo over deze duels is met 16-9 in het voordeel van de Amsterdammers. Vorig seizoen werd het 2-2 in Arnhem, de wedstrijd in Amsterdam werd niet gespeeld.

Teamnieuws

Ajax houdt rekening met een vertrek van Sergiño Dest, waardoor hij als reserve mag beginnen en Noussair Mazraoui in de basis start. Ryan Gravenberch is voor dit duel nog een vraagteken. Mohammed Kudus en Édson Álvarez mogen samen het middenveld vormen achter nummer tien Quincy Promes.

Bij Vitesse moet Tomas Hajek nog verstek laten gaan, nadat hij terugkeert van een positieve coronatest. Centraal achterin vormen Danilho Doekhi, Jakob Rasmussen en Riechedly Bazoer een trio. Voorin hoopt Thomas Buitink op een basisplaats, maar hij moet waarschijnlijk nog genoegen nemen met een plek op de bank. Ook middenvelder Sondre Tronstad gaat niet starten; hij is pas net weer fit.

Ajax – Vitesse tip

Ajax – Vitesse: de thuisploeg oogt sterker voor deze ontmoeting, maar wedden op een overwinning levert je geen grote quote op. Ga er daarom maar vanuit dat beide teams wel een doelpunt gaan maken. Tip: wedden op de voorspelling ‘beide teams scoren’ met een quote van 1.59 bij Toto.

Ajax – Vitesse Eredivisie wedden

Quotes bij Toto

Winst Ajax: 1.27
Gelijkspel: 5.85
Winst Vitesse: 8.10