18+ Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

Ajax – Valencia voorspelling – wedden, quotes en tip 10 december 2019

Bob Ligthart

Wedstrijd: Ajax – Valencia, Champions League
Aanvang: Dinsdag 10 december 2019, 21.00 uur
Beste wedtip: Winst Ajax en over 1.5 goals
Bookmaker: Toto
Quote: 1.71

Er staat Ajax een heel belangrijke wedstrijd te wachten in de Champions League, want het speelt de laatste groepswedstrijd en doet dit tegen Valencia. In deze voorbeschouwing staan voorspellingen, tips en quotes die helpen bij het wedden op Ajax – Valencia.

Met het hoofd al bij de Champions League

Ajax verloor op vrijdag voor het eerst in dit seizoen van de Eredivisie. In de eigen Johan Cruijff ArenA moest de club uit Amsterdam het onderspit delven tegen Willem II. Het had wel meer balbezit en meer kansen, maar kon dit niet omzetten in doelpunten. Het leek soms wel of de spelers al met hun hoofd bij de wedstrijd tegen Valencia zaten.
Ajax moet dinsdag minimaal gelijk spelen om zeker te zijn van een plek in de knock-outfase, want Valencia staat momenteel op een achterstand van twee punten, net als Chelsea. Bij een nederlaag zouden de Amsterdammers moeten hopen op een verliespartij van Chelsea, want ook dan zijn ze door naar de volgende ronde. Als Ajax gewoon wint, zijn ze als eerste geëindigd in groep H van de Champions League.

Tweede door spannend gelijkspel tegen Chelsea

Valencia speelde in de vorige speelronde van de Champions League met 2-2 gelijk tegen Chelsea en dit kan zomaar een hele belangrijke uitslag worden. De Spanjaarden kwamen nog met 1-2 achter, maar door een mooie, gelukkige goal trokken ze de stand gelijk. Daardoor staan ze nu nog altijd tweede in de poule en niet derde, wat wel was gebeurd bij een nederlaag.
In de Spaanse competitie gaat het nog niet heel denderend bij Valencia, want het is terug te vinden op de achtste plaats. Door puntverlies bij veel teams in de Spaanse top is het verschil met de bovenste plekken nog niet super groot. Valencia is de laatste weken wel goed bezig, want het won vier van de vijf laatste wedstrijden in LaLiga.

Blessures aan beide kanten

Beide trainers moeten wijzigingen doorvoeren in hun gebruikelijke elftal, want aan beide kanten zijn blessures. Quincy Promes is dit seizoen van grote waarde voor Ajax, maar het is nog onzeker of hij in actie komt dinsdag. David Neres kan hem, als dat nodig zou zijn, niet vervangen. De Braziliaanse aanvaller is ook al een aantal weken geblesseerd en wordt volgend jaar pas weer terug verwacht.
De ziekenboeg van Valencia is ook goed gevuld met spelers als Geoffrey Kondogbia en Denis Cheryshev. Oud-Ajacied Jasper Cillessen voegde zich hier donderdag bij, want hij moest de training vroegtijdig verlaten met een handblessure. Het is nog onzeker of de Oranje-doelman dinsdag tegen zijn oude club in actie komt.

Ruime overwinning

De eerste ontmoeting van deze twee teams in de Champions League dit seizoen liep erg goed af voor Ajax. De Amsterdammers kwamen al vroeg op voorsprong door een wereldgoal van Hakim Ziyech. Nog voor rust liep de Nederlandse club uit naar 0-2 en na rust werd dit zelfs nog 0-3. Een ruime overwinning dus, maar het had ook zomaar anders kunnen lopen. Valencia kreeg namelijk ook veel kansen en wist zelfs vanuit een penalty niet te scoren. Deze keer heeft een overwinning van Ajax een quote van 1.60.

Ajax – Valencia tip

De vorige keer won Ajax dus ruim en dit keer staat er nog veel meer op het spel. Het is de laatste kans om punten te pakken in de groepsfase en dus door te gaan naar de knock-outfase. De Amsterdammers doen het erg goed in de Champions League en willen natuurlijk als groepshoofd door. Valencia moet per se winnen om voorbij Ajax te gaan, maar het heeft last van veel blessures. De tip bij deze wedstrijd is: winst Ajax en over 1.5 goals. Deze voorspelling van Ajax – Valencia heeft een quote van 1.71.

Ajax – Valencia Champions League wedden

Quotes bij Toto

Winst Ajax: 1.60
Gelijkspel: 4.25
Winst Valencia: 4.55