Wedstrijd: Ajax – RKC Waalwijk, Eredivisie
Aanvang: zondag 16 februari 2020, 14.30 uur
Beste wedtip: Ajax wint met handicap -2
Bookmaker: Toto
Quote: 1.42

De koploper van de Eredivisie krijgt de hekkensluiter op bezoek. Hier onze voorspelling met de beste tips en quotes om te wedden op het duel Ajax – RKC Waalwijk.

Terugkeer

Doordeweeks schoof Ajax in Arnhem Vitesse met 0-3 opzij, maar de drie goals en het doorbekeren waren niet de grootste redenen tot juichen in het Amsterdamse kamp. De terugkeer van Daley Blind en Hakim Ziyech werd met nog meer enthousiasme ontvangen dan de gemaakte doelpunten in de Gelredome.

De ziekenboeg lijkt daarmee iets leeg te stromen, al moet Erik ten Hag het nog stellen zonder Joël Veltman, Perr Schuurs, Zakaria Labyad, David Neres en Quincy Promes.

De winterse komst van Ryan Babel vergrootte de mogelijkheden van Ten Hag voorin en met de terugkeer van Blind en Ziyech zijn belangrijke pionnen weer beschikbaar richting de belangrijke Europa League-duels met Getafe.

Eerst moet afgerekend worden met RKC Waalwijk. Dat mag eigenlijk geen grote uitdaging zijn. Wedden op een zege van Ajax in beide helften was een goede tip geweest, maar door de relatief lage quote van 1.24 is dit misschien niet de beste voorspelling.

Weerbaar

De hele wereld zal je voor gek verklaren wanneer je zegt nog hoop te hebben op handhaving van RKC Waalwijk. De Brabanders hebben pas twaalf punten en het gat met VVV-Venlo, dat op de veilige plek zestien bivakkeert, is negen punten. Dit alles moet RKC in twaalf duels zien goed te maken.

Met drie zeges en drie gelijke spelen tot nu toe is die kans niet heel groot, al kon het team van coach Fred Grim wel een beetje vertrouwen tanken tegen PEC Zwolle (eindstand 0-0).

Winteraanwinsten als Stefan Velkov, Tijani Reijnders, Richard van der Venne en Emil Hansson lijken weinig aan de situatie van RKC te kunnen veranderen. Wat niet meewerkte was de verkoop van Stijn Spierings, een van de weinige Waalwijkse lichtpuntjes in de eerste seizoenshelft.

Tip: mocht je in een optimistische bui zijn en denken dat RKC gaat winnen, dan kun je wedden op die voorspelling, met een quote van liefst 35.00. Reëler is misschien de voorspelling ‘RKC wint met handicap +2’, waarmee een nederlaag met één goal verschil nog genoeg is. De quote is 4.70.

Onderlinge resultaten

Niet geheel verrassend is Ajax ruim in het voordeel gezien het recente onderlinge verleden. Van de laatste zes ontmoetingen sloot Ajax er vijf af in een overwinning en één in een gelijkspel. Het doelsaldo is met 13-2 zeer ruim in Amsterdams voordeel. De laatste Ajax – RKC Waalwijk was in oktober 2013 en eindigde in 0-0.

Teamnieuws

De kans is groot dat Daley Blind na zijn midweekse invalbeurt in de basis mag starten en een centrum vormt met Édson Álvarez. Lisandro Martínez schuift daarmee door naar het middenveld, wat waarschijnlijk ten koste zal gaan van Carel Eiting. Mogelijk start Hakim Ziyech ook, waardoor Lassina Traoré op de bank kan komen.

Bij RKC Waalwijk worden weinig veranderingen verwacht na de 0-0 tegen PEC Zwolle. Met de nieuwe spelers Tijani Reijnders, Richard van der Venne en Emil Hansson wil Fred Grim voortbouwen de komende weken.

Ajax – RKC Waalwijk tip

Ajax – RKC Waalwijk: is er eigenlijk een kans dat de bezoekers met minimaal een punt naar huis gaat? Het eenvoudige antwoord is ‘ja’. De bal is rond en zo kunnen we er nog wel een paar clichés bij trekken. De realiteit is dat het knap lastig gaat worden voor RKC. Tip: wedden op de voorspelling ‘Ajax wint met handicap -2’ met een quote van 1.42 bij Toto.

Ajax – RKC Waalwijk Eredivisie wedden

Quotes bij Toto

Winst Ajax: 1.06
Gelijkspel: 13.50
Winst RKC Waalwijk: 35.00