Wedstrijd: Ajax – RKC, Eredivisie
Aanvang: Zondag 20 september 2020, 16.45 uur
Beste wedtip: Winst Ajax, handicap -2
Bookmaker: Toto
Quote: 1.51

De nummer één en achttien van het vorige seizoen treffen elkaar zondag in de Eredivisie. Ajax neemt het in de eigen Johan Cruijff ArenA namelijk op tegen RKC. In deze voorbeschouwing staan voorspellingen, tips en quotes die helpen bij het wedden op Ajax – RKC.

Moeizame start

Het nieuwe seizoen begon zwaarder dan Ajax waarschijnlijk had verwacht. Het stond na een klein halfuur al met tien man, omdat Nicolás Tagliafico er met rood af moest vanwege een handsbal. De wedstrijd kwam eigenlijk ook helemaal niet los, maar de Amsterdammers wonnen uiteindelijk nog wel met 0-1. De nieuwe Braziliaanse aanwinst Antony was gelijk belangrijk met de enige treffer van de wedstrijd.

Ajax is bezig met een sterke reeks, want tijdens de negen oefenwedstrijden als voorbereiding op het seizoen bleef het ongeslagen. De Amsterdamse club won er acht en speelde maar één keer gelijk. Het waren ook niet de makkelijkste tegenstanders, want Ajax won bijvoorbeeld van FC Utrecht, RB Salzburg en Eintracht Frankfurt.

Ontsnapt aan degradatie

RKC had geluk met het feit dat de competitie vorig seizoen niet werd uitgespeeld. De club was namelijk de hekkensluiter met slechts vijftien punten uit 26 wedstrijden. Alleen ADO Den Haag was nog in de buurt met negentien punten, dus het leek een erg lastige opgave te worden om nog te handhaven.

Dit seizoen is RKC nog niet van de nul af, want in de eerste wedstrijd ging het met 0-1 ten onder tegen Vitesse. Dit is natuurlijk geen schande, maar het is de vraag wanneer de club uit Waalwijk van de nul afkomt. RKC heeft namelijk een erg lastig programma de eerste weken. Vitesse is achter de rug, maar nu staan Ajax en FC Utrecht alweer te wachten voor de aanstaande weken.

Team nieuws

Bij Ajax ontbrak Lisandro Martínez in het duel tegen Sparta vanwege een blessure, maar de Argentijn is weer fit en kan in actie komen tegen RKC. Nicolás Tagliafico is er niet bij zondag, omdat hij geschorst is door zijn rode kaart van vorige week. Bij RKC zijn er geen blessures of schorsingen bekend.

Laatste ontmoeting

Ajax en RKC speelden onlangs nog tegen elkaar in een vriendschappelijke wedstrijd. De Amsterdammers waren veel sterker in dat duel en wonnen dan ook met 6-1. Antony en Klaas-Jan Huntelaar vielen op, want zij scoorden allebei twee maal. Vorig seizoen was Ajax in eigen huis ook te sterk voor de club uit Waalwijk. Toch bleef de echte genadeklap lang uit en bepaalde Huntelaar in de laatste minuten de eindstand op 3-0.

De bookmakers verwachten geen problemen voor de club uit Amsterdam, want een overwinning van de thuisploeg levert slechts een quotering van 1.06 op. ‘RKC wint’ heeft een quote van 23.50 om maar even aan te geven hoe groot het verschil is volgens de wedkantoren.

Ajax – RKC tip

De aanstaande wedstrijd zou geen problemen moeten opleveren voor Ajax. Het wint vaak met grote cijfers van RKC, wat dit keer ook lijkt te gebeuren. Een paar weken geleden werd het ook al 6-1 tijdens de oefenwedstrijd. De tip voor Ajax – RKC is daarom: Winst Ajax, handicap -2. Deze voorspelling heeft een quote van 1.51.

Ajax – RKC Eredivisie wedden

Quotes bij Toto
Winst Ajax: 1.06
Gelijkspel: 10.50
Winst RKC: 23.50