18+ Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

Ajax – PSV voorspelling – wedden, quotes en tip 31 maart 2019

Bob Ligthart

Wedstrijd: Ajax – PSV, Eredivisie
Aanvang: Zondag 31 maart 2019, 16.45 uur
Beste wedtip: Winst Ajax
Bookmaker: Toto
Quote: 1.69

Zondag staat misschien wel de belangrijkste wedstrijd van het Eredivsie-seizoen op het programma. Ajax ontvangt namelijk PSV in de Johan Cruijff ArenA en dit is dus een heel belangrijk duel in de titelstrijd. In deze voorbeschouwing staan voorspellingen, tips en quotes die kunnen helpen bij het wedden op Ajax – PSV.

Opnieuw naam gemaakt in Europa

De Amsterdammers doen het erg goed in de Champions League en krijgen daardoor veel aandacht vanuit het buitenland. Toch staan ze nog altijd maar op de tweede plek in de Eredivisie. Als Ajax zondag wint is het weer helemaal terug in de race om het kampioenschap. Mocht de club verliezen, dan lijkt die doelstelling verloren te gaan. Naast deze twee competities zit Ajax ook nog in de KNVB Beker finale, dus het is ook nog de vraag of het dit niveau heel het seizoen kan volhouden door het drukke programma.
In de week voor de interlandperiode bleek dit toch soms nog erg lastig te zijn. Ajax speelde toen namelijk tegen AZ en het had weinig in te brengen in de wedstrijd. Uiteindelijk verloor Ajax die wedstrijd met 1-0, maar het had ook zo 2-0 of 3-0 kunnen zijn. Toch zien de bookmakers de Amsterdammers zondag als favoriet, want een overwinning van Ajax heeft een quote van 1.69.

Alles behalve verliezen

Voor PSV is het zaak om zondag op zijn minst gelijk te spelen. Dan heeft het namelijk nog steeds een redelijk veilige voorsprong van vijf punten. Als het verliest is het gat nog maar twee punten en dan ligt de titelstrijd weer volledig open. Bij een overwinning lijken de Eindhovenaren een reuzenstap naar het landskampioenschap te zetten. De bookmakers zien de spanning wel weer terug komen in de Eredivisie. Een overwinning van PSV heeft namelijk een quote van 4.55.
Net als Ajax, liet PSV na de winterstop al meer punten liggen dan velen op voorhand dachten. De Eindhovenaren wisten zich in de laatste weken een aantal keer knap te redden in de laatste minuten. Zo ook een week voor de interlandbreak, want toen speelden ze een uitwedstrijd tegen VVV-Venlo. Het leek lang op een gelijkspel uit te draaien, maar Hirving Lozano maakte in de 85e minuut nog de winnende treffer voor PSV. Dat waren belangrijke punten in de strijd om de landstitel.

Thuisvoordeel

Eerder dit seizoen won PSV vrij eenvoudig in eigen huis van Ajax. De Eindhovenaren scoorden drie keer in de eerste helft en daardoor was het duel al snel beslist. Een jaar eerder won PSV thuis ook al met dezelfde cijfers van de Amsterdammers. Echter won Ajax in dat seizoen ook met 3-0 thuis van PSV, dus je kunt wel stellen dat het thuisvoordeel een rol speelt bij deze wedstrijd.

Ajax – PSV tip

De clubs zijn dit jaar allebei in goeden doen en zijn enorm uitgelopen op de rest van de Nederlandse competitie. PSV kan zich nog een nederlaag permitteren, maar Ajax alles behalve dat. In deze wedstrijd speelt het thuisvoordeel toch meestal een flinke rol en voor de Amsterdammers is dit de laatste kans. De tip bij deze wedstrijd is dan ook dat Ajax wint. Deze voorspelling van Ajax – PSV heeft een quote van 1.69.

Ajax – PSV Eredivisie wedden

Quotes bij Toto

Winst Ajax: 1.69
Gelijkspel: 4.35
Winst PSV: 4.55