Wedstrijd: Ajax – PAOK Saloniki, kwalificatie Champions League
Aanvang: dinsdag 13 augustus 2019, 20.30 uur
Beste wedtip: winst Ajax
Bookmaker: Toto
Quote: 1.39

Ajax en het Griekse PAOK Saloniki gaan in de Johan Cruijff ArenA uitmaken wie er naar de play-offs van de Champions League gaat. De eerste wedstrijd in Thessaloníki eindigde in een gelijkspel (2-2). In deze voorbeschouwing geven wij een aantal interessante tips en weddenschappen voor het duel Ajax – PAOK Saloniki.

Vijfklapper tegen FC Emmen

Ajax heeft de zure nasmaak van het eerste puntenverlies van het seizoen (2-2 bij Vitesse) tegen FC Emmen kunnen wegspoelen. Waar het in de GelreDome nog twee keer op achterstand kwam, kwam het tegen Emmen wel op voorsprong. Donny van de Beek opende na een klein halfuur de score. Na de rust leken de motoren pas echt te gaan draaien bij Ajax, want het nam ruim afstand van de Drentenaren. Door doelpunten van Hakim Ziyech, Dušan Tadić en Klaas-Jan Huntelaar (x2) werd het liefst 5-0 voor de Amsterdammers.

Ajax kent dus een goede Generale repetitie in aanloop naar het duel met PAOK. Met 2-2 is Ajax in het voordeel, daar het twee uitdoelpunten wist te maken in Griekenland. De bookmakers hebben dan ook het meeste vertrouwen in het feit dat Ajax zich gaat plaatsen voor de play-offs. Die weddenschap heeft namelijk een quotering van 1.14. Ook voor de winst krijgt Ajax het vertrouwen van de bookmakers. Die weddenschap heeft een quotering van 1.39.

Ongeslagen kampioen

Met PAOK treft Ajax een van de sterkste opponenten in de voorrondes van de Champions League. De Grieken werden afgelopen seizoen kampioen van Griekenland en de manier waarop dat in 2018-19 gebeurde baart opzien. Er werd namelijk geen enkele keer verloren. Van de 30 gespeelde wedstrijden won PAOK er 26 en speelde het er 4 gelijk. Nog een bijzondere bijkomstigheid is het geringe aantal tegendoelpunten dat PAOK incasseerde. In een heel seizoen moest de doelman slechts veertien keer vissen.

Het bereiken van de groepsfase van de Champions League zou voor PAOK een droom zijn die uitkomt. Nog nooit is het de Grieken namelijk gelukt om hun kunsten te vertonen op het Miljardenbal. De bookmakers geven PAOK echter weinig kans als het gaat om het realiseren van die droom. Een quotering van 4.85 is verbonden aan het gegeven dat PAOK in ieder geval één ronde verder komt.

Onderlinge resultaten

Ajax en PAOK stonden, los van dit tweeluik, vijf keer eerder tegenover elkaar. Twee keer in het kader van de kwalificatie voor de Champions League en één keer in een oefenduel.

In het seizoen 2010-2011 eindigde het twee keer in een gelijkspel (1-1 en 3-3). In het seizoen 2016-2017 werd het de eerste wedstrijd 1-1 en in de return 1-2. De oefenwedstrijd in juli 2017 werd met 4-2 gewonnen door Ajax.

Blessures

Bij Ajax staan Hassane Bandé (enkelblessure) en Carel Eiting (knieblessure) aan de kant.
Bij PAOK zijn de volgende spelers niet inzetbaar: Maurício (gescheurde kruisband), Vieirinha (gescheurde kruisband) en Pontus Wernbloom (trainingsachterstand).

Ajax – PAOK Saloniki tip

Ajax heeft de beste papieren voor de return in dit tweeluik. Het heeft twee belangrijke uitgoals te pakken en heeft het eigen publiek achter zich. PAOK bereikte de Champions League nog nooit en in de eerdere ontmoetingen met Ajax wist het geen enkele keer te winnen. De weddenschap ‘Ajax to qualify’ heeft met 1.14 een lage quotering. De weddenschap ‘Ajax wint’ is met 1.39 al een stuk hoger. Dat lijkt ook een realistische gedachte en dus is de beste Ajax – PAOK Saloniki tip dat Ajax wint met een quotering van 1.39 bij Toto.

Ajax – PAOK Saloniki kwalificatie Champions League wedden

Quotes bij Toto

Winst Ajax: 1.39
Gelijkspel: 4.75
Winst PAOK Saloniki: 6.70