18+ Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

Ajax – NAC voorspelling – wedden, quotes en tip 17 februari 2019

Bob Ligthart

Wedstrijd: Ajax – NAC, Eredivisie
Aanvang: Zondag 17 februari 2019, 12.15 uur
Beste wedtip: Ajax wint beide helften
Bookmaker: Toto
Quote: 1.50

Eerder deze week speelde Ajax in de Champions League tegen Real Madrid. Zondagmiddag ontvangt het de hekkensluiter van de Eredivisie. In deze voorbeschouwing staan voorspellingen, tips en quotes die helpen bij het wedden op Ajax – NAC.

Zwaar programma

Ajax is nog actief in verschillende competities. Het speelt nog in de Champions League, de KNVB Beker en natuurlijk in de Eredivisie. Dat zorgt ervoor dat de Amsterdammers een druk en zwaar programma hebben. Woensdag speelden ze nog tegen Real Madrid in de Champions League. Ajax was erg sterk en fel in die wedstrijd, maar het was niet genoeg voor de winst. Door een late goal van Marco Asensio werd het 1-2 voor de Spaanse club. Ondanks deze zware doordeweekse wedstrijd is Ajax de torenhoge favoriet voor de winst zondag tegen NAC. Een overwinning van de Amsterdammers heeft namelijk een quote van 1.05.

 
De cijfers van Ajax na de winterstop zijn nog niet om naar huis te schrijven. Van de vier gespeelde wedstrijden won het er maar een – dat was de 6-0 zege op VVV-Venlo. In de andere twee Eredivisie-duels verloor het van Feyenoord en Heracles.

De rode lantaarn

NAC verloor twee weken geleden met 3-0 van De Graafschap, daardoor staat het nu helemaal onderaan in de Nederlandse competitie. Vorige week wist het daar weer niks aan te doen, want toen ging het in eigen huis met 0-3 onderuit tegen AZ. Deze week ziet het er weer niet goed uit voor de club uit Breda. Een overwinning van NAC heeft zondag tegen Ajax een quote van 40.00.

 
De club die NAC moet zien te overstijgen is De Graafschap, want die club heeft maar twee punten meer. Op de zestiende plek staat Excelsior, dat zes punten meer heeft dan de club uit Breda. Mocht De Graafschap winnen deze week en NAC niet, dan wordt het heel lastig om van die laatste plek af te komen.

Opvallendste blessures

Bij Ajax zijn er niet hele opvallende blessures. Hassane Bandé die dit jaar naar de club uit Amsterdam verkaste is al heel het seizoen geblesseerd. Hij is op de weg terug, maar nog steeds niet fit genoeg om een wedstrijd te spelen.
NAC moet het doen zonder Mitchell te Vrede. De vaste spits van de hekkensluiter kampt momenteel met een peesblessure. Het al moeilijk scorende NAC moet dus een andere oplossing zoeken om tot een doelpunt te komen.

Ajax meestal te sterk

Het is al een hele tijd geleden dat NAC bij Ajax won in de Eredivisie. De laatste keer dat dat gebeurde was in 2007, want het werd toen 1-3. Eerder dit seizoen won Ajax met 0-3 van de club uit Breda. NAC wist in het begin van de wedstrijd goed stand te houden. In de 40e minuut brak de club door een ongelukkige eigen goal. In de tweede helft breidde de Amsterdammers de voorsprong uit door doelpunten van Zakaria Labyad en Klaas-Jan Huntelaar.

Ajax – NAC tip

Beide clubs draaien nog niet goed na de winterstop. Ajax wint over het algemeen vaak zonder moeite van NAC. De Amsterdammers lieten eerder deze week wel zien dat ze mee kunnen met de top van Europa. Daarom is de tip bij deze wedstrijd dat Ajax beide helften wint. Deze voorspelling van Ajax – NAC heeft een quote van 1.50.

Ajax – NAC Eredivisie wedden

Quotes bij Toto

Winst Ajax: 1.05
Gelijkspel: 14.50
Winst NAC: 40.00