18+ Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

Ajax – Lille voorspelling – wedden, quotes en tip 17 september 2019

Bob Ligthart

Wedstrijd: Ajax – Lille, Champions League
Aanvang: Dinsdag 17 september 2019, 21.00 uur
Beste wedtip: Winst Ajax
Bookmaker: Toto
Quote: 1.48

De Champions League gaat weer van start en Ajax gaat weer proberen om er een mooi avontuur van te maken. De eerste horde in het toernooi is het Franse Lille, dat vorig jaar als tweede eindigde in de Ligue 1. In deze voorbeschouwing staan voorspellingen, tips en quotes die helpen bij het wedden op Ajax – Lille.

Lange weg

Net als vorig jaar speelde Ajax veel wedstrijden om zich via de kwalificatie te plaatsen voor de Champions League. Toen moest het met drie tegenstanders afrekenen voordat het een plaats in het toernooi kreeg, dit keer plaatste het zich door van PAOK en APOEL te winnen. Dit ging niet zonder slag of stoot, want in beide tweeluiken was het op sommige momenten erg twijfelachtig. Zowel tegen PAOK als tegen APOEL speelde Ajax gelijk in het uitduel. In eigen huis wist het de clubs wel te verslaan, waardoor het zich dus kwalificeerde voor de Champions League.
De Amsterdammers zijn momenteel goed in vorm en de uitslagen liegen er dan ook niet om. In de laatste vier Eredivisiewedstrijden wonnen ze met 5-0, 1-4, 1-4 en 4-1. Die laatste overwinning boekte Ajax afgelopen zaterdag tegen Heerenveen. De landskampioen kwam in de eerste helft nog wel enigszins in de problemen, maar won het duel nog wel zeer overtuigend.

Goed seizoen gedraaid

Lille heeft geen voorrondes doorlopen om zich te plaatsen voor de Champions League, want als nummer twee van Frankrijk was het direct geplaatst. Lille was vorig jaar dus de best of the rest, waar Paris Saint-Germain ongenaakbaar lijkt in Ligue 1. De tegenstander van Ajax heeft dus een goed seizoen achter de rug, want het hield clubs als Lyon en Marseille achter zich.
Dit seizoen is Lille redelijk begonnen en daardoor staat het momenteel op de derde plek in de Franse competitie. Met negen punten uit vijf wedstrijden is de achterstand op Paris Saint-Germain momenteel drie punten. Lille maakte het zichzelf onnodig lastig in de twee verloren competitiewedstrijden. Het pakte bij die nederlagen namelijk een vroege rode kaart, waardoor het moeilijker voetballen werd.

Aantal geblesseerden

Ajax moet dinsdag, net als zaterdag, een paar mensen missen die dit seizoen al meerdere malen in de basis stonden. Zo is Donny van de Beek niet fit genoeg om in actie te komen en dit is natuurlijk erg jammer voor de Amsterdammers. Daarnaast is ook Noussair Mazraoui geblesseerd, want hij liep tijdens de interlandperiode een blessure op bij jong Marokko. Lille heeft minder last van blessures, want bij die club zijn er momenteel geen vaste basisklanten afwezig.

Ajax – Lille tip

Ajax heeft dit jaar wederom een groep met gelijkwaardige tegenstanders – Lille is daarom niet te onderschatten. De Amsterdammers lieten in aanloop naar de Champions League al zien dat het in de Johan Cruijff ArenA net wat extra’s kan brengen. Lille heeft een goed seizoen achter de rug en is nu ook redelijk begonnen, maar de club is nog wel wisselvallig en het maakt het zichzelf soms erg lastig. De tip bij deze wedstrijd is daarom: Winst Ajax. Deze voorspelling van Ajax – Lille heeft een quote van 1.48.

Ajax – Lille Champions League wedden

Quotes bij Toto

Winst Ajax: 1.48
Gelijkspel: 4.25
Winst Lille: 5.90