18+ Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

Ajax – Juventus voorspelling – wedden, quotes en tip 10 april 2019

Tim Giesbers

Wedstrijd: Ajax – Juventus, Champions League
Aanvang: zondag 10 april 2019, 21.00 uur
Beste wedtip: beide teams scoren
Bookmaker: Toto
Quote: 1.75

Eindelijk staat er weer een Nederlandse club in de kwartfinales van de Champions League. Heel het land kijkt uit naar Ajax – Juventus. Hier onze voorspelling met de beste tips en quotes om te wedden op dit duel.

Overtuigend

Het seizoen lijkt alleen maar mooier te worden voor Ajax. In de Champions League speelt de ploeg van coach Erik ten Hag al het gehele seizoen overtuigend, wat een plek in de kwartfinales opgeleverd heeft. Hiervoor speelden de Amsterdammers al tegen Sturm Graz, Standard Luik, Dynamo Kiev, AEK Athene, Benfica, Bayern München en Real Madrid. Verder haalde Ajax voor het eerst sinds het seizoen 2013/14 de finale van de KNVB beker en in de Eredivisie bereikte de club afgelopen weekend de eerste plek.

Opvallend is dat Ajax ondanks de sterke tegenstand in elke wedstrijd in de Champions League heeft weten te scoren, behalve het uitduel bij Dynamo Kiev (0-0). Ook tegen clubs als Bayern München (1-1 en 3-3) en Real Madrid (1-2 verlies en 1-4 winst) scoorden de Amsterdammers gemakkelijk. Vooral Dušan Tadić weet het net goed te vinden. De zomeraanwinst maakte tot nu toe negen doelpunten in de Champions League, waarvan zes in het hoofdtoernooi. Dit kun je als tip voor je voorspelling gebruiken en wedden dat de Serviër ook dit duel scoort. Hiervoor krijg je een quote van 2.75.

Eindelijk

Juventus wordt de afgelopen jaren gezien als een van de grootste topclubs van Europa, maar tastbaar eremetaal leverde dat telkens niet op. De laatste zeven seizoenen op een rij werd Juventus landskampioen van Italië, maar voor de laatste internationale prijs moeten we terug naar 1996, toen de club de Champions League, UEFA Super Cup en wereldbeker wist te winnen. Sindsdien is er geen Europese prijs meer bijgekomen voor de Italiaanse recordkampioen. Juventus haalde nog vijf keer de finale, maar telkens werd er verloren.

Borussia Dortmund (3-1, 1997), Real Madrid (1-0, 1998), AC Milan (3-2 na strafschoppen, 2003), Barcelona (3-1, 3015) en andermaal Real Madrid (4-1, 2017) waren te sterk in die vijf finales. Voor Juventus moet het eindelijk een keer goed vallen in de Champions League. Tip: de Turijnse club heeft een sterke verdediging en hield in drie van de laatste vijf officiële duels de nul. Wedden op de voorspelling dat dit de Italianen opnieuw lukt geeft een quote van 2.90.

Onderlinge resultaten

Sinds de millenniumwisseling speelden Ajax en Juventus in twee seizoenen tegen elkaar. In het seizoen 2004/05 zaten beide ploegen bij elkaar in de poule van de Champions League, waar Juventus twee keer met het minimale verschil won. Ook in de Europa League van 2009/10 stond Ajax – Juventus op het programma. In Amsterdam won Juventus met 1-2 en in Turijn werd het 0-0.

In het verdere verleden kwamen Ajax en Juventus elkaar vaker tegen, waaronder in twee finales. De Amsterdammers wonnen de Europacup 1-finale van 1973 ten koste van de Italianen, die op hun beurt in 1996 ten koste van titelverdediger Ajax de finale van de Champions League wonnen.

Lees ook: de Europese kwartfinales van Ajax uit het verleden.

Teamnieuws

Ajax mist rechtsback Noussair Mazraoui door een schorsing, maar speelde daar al op in doordat Joël Veltman ook tegen Willem II negentig minuten rechtsachter stond. Verder mist Erik ten Hag alleen de langdurig geblesseerden Carel Eiting en Hassane Baldé.

Cristiano Ronaldo lijkt toch tijdig fit om te gaan spelen voor Juventus, wat een belangrijk extra wapen betekent. Daarentegen staat het wegvallen van Emre Can en onzekerheid over Giorgio Chiellini. Juan Cuadrado, Douglas Costa en Andrea Barzagli zijn er sowieso niet bij, terwijl Federico Bernardeschi waarschijnlijk de voorkeur krijgt over Paulo Dybala.

Ajax – Juventus tip

Ajax – Juventus is een kwartfinale tussen een van de verrassingen van dit seizoen en de verliezend finalist van vorig jaar. Juventus heeft ontegenzeggelijk meer kwaliteit, maar Ajax schakelde ook al Real Madrid uit. In elk geval mag je voor je voorspelling verwachten dat beide teams doelpunten willen en kunnen maken. Tip: wedden op ‘beide teams scoren’ met een quote van 1.75 bij Toto.

Ajax – Juventus Champions League wedden

Quotes bij Toto

Winst Ajax: 3.40
Gelijkspel: 3.30
Winst Juventus: 2.20