Wedstrijd: Ajax – sc Heerenveen, Eredivisie
Aanvang: Zondag 18 oktober 2020, 14.30 uur
Beste wedtip: Ajax wint
Bookmaker: Toto
Quote: 1.21

Ajax, momenteel vijfde, neemt het op tegen de nummer drie van de eredivisie, Heerenveen. De Amsterdammers verloren voorafgaand aan de interlandperiode 1-0 van FC Groningen. Heerenveen speelde ondertussen gelijk tegen FC Utrecht. Kan Ajax de andere club uit het noorden van Nederland wel verslaan? Hier de voorspellingen, tips en quotes die helpen bij het wedden op Ajax – sc Heerenveen.

Terug op het nest

De internationals keren allemaal weer terug in Amsterdam nadat er verschillende landenwedstrijden zijn gespeeld. Aan het eind van de transferperiode heeft Marc Overmars de selectie nog versterkt met Sean Klaiber en oud-aanvoerder Davy Klaassen. Het is interessant om te zien wat coach Erik ten Hag met deze spelers gaat doen: krijgen ze speeltijd tegen Heerenveen of beginnen ze op de bank? Verder moet Ten Hag wellicht keuzes gaan maken met het oog op de wedstrijd tegen Liverpool in de Champions League, die midweeks volgt.

De competitie begon Ajax met een 1-0 overwinning, uit bij Sparta Rotterdam. Een week later wonnen de Amsterdammers eenvoudig met 3-0 van RKC Waalwijk. Ook in de derde speelronde tegen Vitesse werd er met 2-1 gewonnen. In deze wedstrijden scoorde Ajax in totaal zes keer.

In de vierde speelronde verloor Ajax zoals eerder genoemd met 1-0 van FC Groningen. De Amsterdammers zullen uit zijn op revanche en Heerenveen willen verslaan.

Sterke start

Heerenveen begon het seizoen met een 2-0 overwinning, thuis tegen Willem II. Een week later pakten de Friezen wederom drie punten door uit met 1-3 van Fortuna Sittard te winnen. In de derde speelronde benadrukte Heerenveen de huidige vorm door ook VVV-Venlo met 1-0 te verslaan.

Afgelopen speelronde liep de ploeg voor het eerst averij op, door gelijk te spelen uit in Utrecht. Spits Henk Veerman had de bal er al na vier minuten inliggen, maar Gyrano Kerk van Utrecht zorgde vlak voor rust voor de gelijkmaker. Rein Smit, tweede spits van Heerenveen, ontving tegen Utrecht een rode kaart en zal niet inzetbaar zijn tegen Ajax. 

De Friezen zullen door de sterke start aan het seizoen met vertrouwen naar de wedstrijd tegen Ajax toeleven, al weten ze ook dat het waarschijnlijk een lastige duel gaat worden.

Onderlinge resultaten

Vorige seizoen speelden Ajax en Heerenveen twee keer tegen elkaar. In Heerenveen won Ajax gemakkelijk met 1-3. Thuis in Amsterdam won Ajax ook eenvoudig: het werd 4-1. Met zeven tegendoelpunten in deze twee wedstrijden zal Heerenveen niet tevreden terugkijken.

Heerenveen zal echter wel vertrouwen halen uit de memorabele 4-4 in de Johan Cruijff ArenA in seizoen 2018/2019. Dit is wel de enige wedstrijd waar Heerenveen vertrouwen uit kan tanken. De laatste keer dat de Friezen in competitieverband van Ajax wonnen was in 2008/2009.

Ajax – sc Heerenveen tip

Kijkend naar de historie van deze wedstrijd is Ajax absoluut favoriet. Echter, Heerenveen staat boven Ajax op de ranglijst. De Friezen hebben de wedstrijd tegen Groningen ook gezien en zullen hier een voorbeeld aan willen nemen.

Heerenveen zal hopen op een off-day bij de Amsterdammers om dan toe te slaan, terwijl Ajax zich wil revancheren na de wedstrijd tegen Groningen. Het valt dan ook te verwachten dat Ajax niet nog meer punten laat liggen zo vroeg in het seizoen en de drie punten binnensleept. Tip: wedden op de voorspelling ‘Ajax wint’ met een quote van 1.21 bij Toto.

Ajax – sc Heerenveen Eredivisie wedden

Quotes bij Toto: 

Winst AFC Ajax: 1.21
Gelijkspel: 6.65
Winst sc Heerenveen: 9.90