18+ Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

Ajax – Getafe voorspelling – wedden, quotes en tip 27 februari 2020

Bob Ligthart

Wedstrijd: Ajax – Getafe, Europa League
Aanvang: Donderdag 27 februari 2020, 21.00 uur
Beste wedtip: Winst Ajax
Bookmaker:
Toto
Quote: 1.83

Ajax staat voor een lastige klus, want het moet in de Europa League tegen Getafe een 2-0 achterstand zien om te buigen om door te gaan in het toernooi. In deze voorbeschouwing staan voorspellingen, tips en quotes die helpen bij het wedden op Ajax – Getafe.

Slechte week

In zowel de Eredivisie als in de Europa League ging het vorige week niet goed voor Ajax. Op de donderdag verloor het met 2-0 van Getafe, waardoor de kans een stuk kleiner is geworden dat de Amsterdammers door gaan naar de volgende ronde van de Europa League.

Later in diezelfde week verloor Ajax nog een keer. In het competitieduel tegen Heracles werd het 1-0 voor de club uit Almelo door een late goal van Cyriel Dessers. Deze nederlaag kwam vooral door het niet zuinig om gaan met de kansen aan Amsterdamse kant.

Ondanks deze slechte week wordt Ajax nog steeds als favoriet gezien voor de overwinning donderdag. Een overwinning van de Amsterdammers heeft een quote van 1.83 en een zege van Getafe levert een quotering van 4.35 op.

Gedaald op de ranglijst

Getafe is bezig aan een sterk seizoen, maar leverde vorige week toch twee plekken in op de Spaanse ranglijst. De club verloor in het afgelopen weekend met 0-3 van Sevilla, waardoor het zakte naar de vijfde plaats.

Deze uitslag was opvallend, want Getafe krijgt normaal gezien helemaal niet zoveel goals tegen. De club kreeg in 25 competitieduels 25 doelpunten tegen, dus gemiddeld één per wedstrijd.

Het wordt dus een lastige klus voor Ajax om meer dan twee keer te scoren donderdag. Al helemaal als je kijkt naar de cijfers in Europa League, want Getafe kreeg tot nu toe pas vier goals tegen in het toernooi.

Blessures en schorsingen

Het is bekend dat Ajax veel last heeft van blessures. Zo zijn David Neres, Quincy Promes, Zakaria Labyad, Joël Veltman en Noussair Mazraoui geblesseerd. Daarnaast is Nicolás Tagliafico geschorst door zijn gele kaart in het uitduel. André Onana staat wel weer onder de lat bij de Amsterdammers, want hij heeft zijn schorsing uitgezeten.

Getafe kan wel over de sterkste elf beschikken, want het team heeft niet te maken met ernstige blessures of schorsingen.

Frustrerende avond

Het uitduel in Spanje werd een frustrerende avond voor Ajax, maar ook voor de neutrale kijker. Getafe deed er alles aan om de wedstrijd niet op gang te laten komen. Dit bleek wel een goede tactiek, omdat de Amsterdammers zich toch wat uit de wedstrijd lieten halen. In de 37e minuut kwam Getafe op voorsprong en in de 93e minuut werd het zelfs nog 2-0 voor de Spaanse club. Een slecht resultaat voor Ajax dus.

Ajax – Getafe tip

Ajax moet een 2-0 achterstand ombuigen, waardoor het risico in het spel moet leggen en aanvallend moet voetballen. De Amsterdammers hebben een slechte week achter de rug, maar Getafe ging ook hard ten onder. De tip is dat Ajax donderdag wint, maar het moet nog blijken of dit genoeg is om door te gaan. Deze voorspelling heeft een quotering van 1.83.

Ajax – Getafe Europa League wedden

Quotes bij Toto
Winst Ajax: 1.83
Gelijkspel: 3.65
Winst Getafe: 4.35