18+ Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

Ajax – FC Utrecht voorspelling – wedden, quotes en tip 10 november 2019

Tim Giesbers

Wedstrijd: Ajax – FC Utrecht, Eredivisie
Aanvang: zondag 10 november 2019, 12.15 uur
Beste wedtip: meer dan 3,5 goals
Bookmaker: Toto
Quote: 1.64

Erik ten Hag ontmoet zijn oude club. Hier onze voorspelling met de beste tips en quotes om te wedden op het duel Ajax – FC Utrecht.

Risico

Als er één club is die vorig seizoen over de hele wereld lof heeft geoogst, dan is het Ajax wel. De Amsterdammers veroverden Europa en knikkerden Real Madrid en Juventus uit de Champions League. Deze zomer vertrokken Matthijs de Ligt, Lasse Schöne en Frenkie de Jong en hun vertrek is te voelen in Amsterdam. De resultaten zijn nog wel prima. Na twaalf wedstrijden staat Ajax zes punten voor op achtervolger AZ en in de Champions League is de kans op overwintering groot.

Het spel is echter nog niet wat Erik ten Hag zou willen zien. Er wordt teveel risico in het spel van de Amsterdammers gelegd en af en toe weet Ajax met hangen en wurgen drie punten te behalen. Onder meer de wedstrijd tegen hekkensluiter RKC Waalwijk (1-2 winst) deed pijn aan de ogen en ondanks ruime zeges op Valencia en Lille in de Champions League kregen die ploegen een hoop kansen op een doelpunt. Tip: de kans bestaat dat FC Utrecht van deze zwakte profiteert en dat beide teams scoren. Wedden op deze voorspelling heeft een quote van 1.57.

Gelijk

In de Eredivisie is er veel lof voor Ajax, achtervolger AZ en Willem II, zoals eerder ook die lof toekwam aan Vitesse en Sparta. Redelijk anoniem heeft FC Utrecht zich naar de topvier gespeeld. De bovenste vijf clubs hebben een gat geslagen met de rest van de competitie en Utrecht heeft zich comfortabel genesteld in dit rijtje. Sterker nog, er zijn maar twee clubs die in de laatste drie Eredivisiewedstrijden negen punten wisten te behalen: Ajax en FC Utrecht.

John van den Brom heeft zo zijn gelijk gehaald om naar FC Utrecht te gaan. De coach kreeg wat kritiek op de keuze om AZ te verlaten voor de Domstad, maar voorlopig staat hij maar drie puntjes achter op zijn oude club. De laatste wedstrijd eindigde in 6-0 tegen Fortuna Sittard. Sowieso wonnen de Domstedelingen drie van de laatste vijf duels zonder een tegengoal. Dit kan een tip zijn om te wedden op de voorspelling ‘FC Utrecht houdt de nul’ met een quote van 8.20.

Onderlinge resultaten

De laatste nederlaag die Ajax in eigen huis leed was op 5 november 2017, toen Ajax – FC Utrecht in 1-2 eindigde. Saillant detail: Erik ten Hag was toen coach bij Utrecht. Van de laatste zes onderlinge duels was dit de enige Utrecht-overwinning, Ajax won vier van deze wedstrijden.

Teamnieuws

Ajax kreeg deze week slecht nieuws. David Neres heeft een blessure opgelopen en staat minimaal tot aan de winterstop langs de kant. De laatste wedstrijden was hij voornamelijk invaller. Erik ten Hag zal voornamelijk moeten kiezen of hij met zijn verdedigende optie speelt op het middenveld (Édson Álvarez) of zijn aanvallende optie (Quincy Promes).

FC Utrecht verwelkomde de geblesseerde Simon Makienok vorige week weer in het team en zijn eerste twee duels leverden direct twee doelpunten op. Adrián Dalmau is geblesseerd, waar ook Issah Abass niet kan spelen. De kans is groot dat John van den Brom kiest voor het spitsenduo Gyrano Kerk en Sander van der Streek.

Ajax – FC Utrecht tip

De thuisploeg is bij deze Ajax – FC Utrecht de grote favoriet, maar nog belangrijker: gezien de recente vorm van beide teams mag je best wat goals verwachten. Tip: wedden op de voorspelling ‘meer dan 3,5 goals’ met een quote van 1.64 bij Toto.

Ajax – FC Utrecht Eredivisie wedden

Quotes bij Toto

Winst Ajax: 1.23
Gelijkspel: 6.45
Winst FC Utrecht: 8.80