18+ Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

Ajax – FC Emmen voorspelling – wedden, quotes en tip 10 augustus 2019

Tim Giesbers

Wedstrijd: Ajax – FC Emmen, Eredivisie
Aanvang: zaterdag 10 augustus 2019, 19.45 uur
Beste wedtip: Ajax wint en houdt de nul
Bookmaker: Toto
Quote: 1.69

De tweede speelronde van de Eredivisie staat voor de deur. Hier onze voorspelling met de beste tips en quotes om te wedden op het duel Ajax – FC Emmen.

Uitdagen

Ajax zal zichzelf steeds opnieuw moeten uitdagen. Vorig jaar werd de nationale dubbel gepakt en de halve finales van de Champions League bereikt, dus het kan eigenlijk alleen maar minder gaan. Toch wil Ajax de lat hoger leggen. De 2-2 tegen Vitesse uit de eerste speelronde is in dat geval een valse start. Aan de andere kant: Ajax begon het vorige seizoen met een nederlaag tegen Heracles Almelo en stond aan het einde van de rit toch bovenaan. Om dat te bereiken moet het vanaf nu wel beter.

Tegen FC Emmen moet de eerste overwinning van het seizoen behaald worden. Die kans lijkt ook groot gezien het onderlinge verschil. Vooral de concurrentie voorin is enorm. Dusan Tadic, Hakim Ziyech, Quincy Promes, David Neres, Kasper Dolberg en Klaas-Jan Huntelaar vechten voor drie plekken en de andere drie moeten plaatsnemen op de bank. Deze druk hoort echter bij de rol die Ajax wil vervullen. Winnen lijkt een zekerheid, maar wedden op een overwinning is geen goede tip. Gezien de lage quote van 1.09 is deze voorspelling financieel niet aantrekkelijk.

Bewijzen

Voor FC Emmen blijft het een doel om alle criticasters hun ongelijk te bewijzen. Vorig seizoen werd lacherig gedaan over de Drenthse club, die voor het eerst was gepromoveerd naar de Eredivisie. Onder leiding van coach Dick Lukkien, die zich vooral omringde met spelers die hij kende van eerdere tijden bij FC Groningen en SC Veendam, wist het team vriend en vijand te verbazen. Niet alleen lukte het om directe degradatie te ontlopen, ook hoefde het team niet de nacompetitie in.

Deze zomer vertrokken belangrijke spelers als Kjell Scherpen en Caner Cavlan en daarnaast werd de selectie in de breedte erg uitgedund. Er kwamen dertien nieuwe spelers naar Emmen waarvan Lorenzo Burnet, Filip Ugrinic, Nikolai Laursen en Marko Kolar tegen FC Groningen (0-1 verlies) ook in de basis stonden. Met de nieuwe aanvallers Laursen en Kolar hoopt Emmen te kunnen scoren tegen Ajax. Aangezien de kans groot is dat de Amsterdammers dit sowieso doen, is het een tip om te wedden op de voorspelling ‘beide teams scoren’, tegen een quote van 2.23.

Onderlinge resultaten

Vorig seizoen stond Ajax – FC Emmen voor het eerst gepland in de Eredivisie. In eigen huis wonnen de Amsterdammers met 5-0 en op bezoek in Drenthe won Ajax eveneens, met 2-5.

Teamnieuws

Erik ten Hag heeft genoeg keuzes te maken. Blijft Kasper Dolberg staan of kiest hij ervoor om te starten met David Neres, Quincy Promes of misschien wel Klaas-Jan Huntelaar? Speelt Razvan Marin of Noussair Mazraoui vanaf de aftrap? En gaat Edson Álvarez zijn eerste Ajax-minuten maken?

Bij FC Emmen zijn er wat minder vraagtekens. Dennis Telgenkamp lijkt nog steeds de voorkeur te krijgen boven Matthias Hamrol op doel. Aanwinst Sergio Peña is nog niet speelgerechtigd en verder moet coach Dick Lukkien het doen zonder Tom Hiariej en Anco Jansen, die geblesseerd zijn.

Ajax – FC Emmen tip

Het mag duidelijk zijn dat de thuisploeg bij deze Ajax – FC Emmen huizenhoog favoriet is. Wedden op winst van Ajax is financieel niet aantrekkelijk, dus je moet je voorspelling uitbreiden. Tip: Ajax wint en houdt de nul met een quote van 1.69.

Ajax – FC Emmen Eredivisie wedden

Quotes bij Toto

Winst Ajax: 1.09
Gelijkspel: 11.00
Winst FC Emmen: 25.00