18+ Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

Ajax – Excelsior voorspelling – wedden, quotes en tip 13 april 2019

Joris Gemen

Wedstrijd: Ajax – Excelsior, Eredivisie
Aanvang: zaterdag 13 april 2019, 18.30 uur
Beste wedtip: meer dan 3.5 doelpunten
Bookmaker: Toto
Quote: 1.47

De Eredivisie heeft sinds de laatste speelronde een nieuwe koploper. Ajax staat op doelsaldo boven PSV en staat na lange tijd weer bovenaan. Nu ontvangt Ajax Excelsior in eigen huis. In deze voorbeschouwing komen verschillende tips en quotes voorbij om te wedden op het duel Ajax – Excelsior.

100 treffers

Ajax is dus de nieuwe aanvoerder van de ranglijst. De Amsterdammers gingen in speelronde 29 op bezoek bij bekerfinalist Willem II. De Tilburgers maakten het Ajax met momenten bijzonder lastig en het had zomaar vroeg in de wedstrijd 1-0 kunnen staan. Alexander Isak baande zich een weg in het strafschopgebied van Ajax en stuitte op André Onana, die de bal niet lekker verwerkte. De bal kwam vervolgens voor de voeten van Marios Vrousai, maar de Griek kreeg de bal er ook niet in. Aan de andere kant viel het doelpunt wel. Via Dusan Tadic en Frenkie de Jong belandde de bal bij Donny van de Beek, de middenvelder aarzelde niet en schoot de bal hard achter Timon Wellenreuther. Willem II bleef brutaal aanvallen en kreeg, na een overtreding op Vrousai, een penalty. Uiteraard was het Isak die achter de bal ging staan en de Zweed schoot zijn elfde goal voor Willem II tegen de touwen. De spits heeft elf goals in elf wedstrijden gescoord en dat is een nieuw record. Willem II hoopte met 1-1 de rust in te gaan. Freek Heerkens werd echter met een eigen goal de schlemiel van de eerste helft. De ploeg van Adrie Koster kon het tij niet meer keren en via goals van Joël Veltman en Hakim Ziyech liep Ajax uit naar 1-4.

PSV verspeelde op haar beurt twee punten bij Vitesse. De Eindhovenaren kwamen drie keer op achterstand, maar kwamen ook drie weer op gelijke hoogte. De 3-3 van Hirving van Lozano viel in de blessuretijd van de tweede helft. Er leek geen tijd meer maar in de laatste seconden van de wedstrijd kon Steven Bergwijn nog uit kansrijke positie uithalen. Het schot van de buitenspeler was echter te slap en PSV verloor twee punten in Arnhem.

Ajax staat nu precies op 100 treffers en daarmee heeft het een voorsprong van 9 doelpunten op PSV. Het aangeslagen Excelsior (zes duels op rij verloren) lijkt een ideale tegenstander om opnieuw aan het doelsaldo te werken.

Nieuwe trainer

Excelsior heeft onlangs een nieuwe trainer gepresteerd na het opstappen van Adrie Poldervaart. De oefenmeester is zelf opgestapt omdat hij de groep naar eigen zeggen ‘niet meer kon raken’. Zijn opvolger is Ricardo Moniz. Moniz moet Excelsior gaan behoeden voor degradatie. De Kralingers bezetten momenteel de zeventiende plaats en de afstand tot nummer 18 NAC Breda is slechts vijf punten. NAC komt echter in actie tegen FC Emmen en Excelsior gaat dus op bezoek bij Ajax. Excelsior verloor de laatste zes duels en scoren lukt de Rotterdammers niet echt. Tegen NAC kwam het nog wel op 1-0 en dat was de eerste goal na 506 minuten. Het is daarom aannemelijk om te wedden op het feit dat Excelsior niet gaat scoren in Amsterdam. Die weddenschap heeft een quotering van 1.81 bij Toto.

In de doordeweekse speelronde werkte Excelsior een uitwedstrijd bij FC Groningen af. Groningen kwam niet best voor de dag en Excelsior kreeg voldoende kansen om op voorsprong te komen in het Hoge Noorden. De Kralingers verzuimden dat en kregen in de slotfase alsnog het deksel op de neus. Invaller Paul Gladon schoot knap raak en de drie punten bleven in Groningen.

Tegen Ajax zal Excelsior het ongetwijfeld ontzettend moeilijk krijgen. Het is dan ook niet zo vreemd dat er een hoge quotering van 22.50 verbonden is aan een overwinning van Excelsior. Indien Ajax wint krijg je 1.07 keer je inzet terug en bij een gelijkspel 10.25.

Onderlinge resultaten

Ajax – Excelsior stond 21 keer eerder op het programma in de Eredivisie. De Amsterdammers wonnen 20 keer en het eindigde één keer in een gelijkspel. In 2007 werd het in Amsterdam 2-2.

De eerdere ontmoeting in Kralingen eindigde in een monsterscore voor Ajax. De ploeg van Erik Ten Hag keerde met een 1-7 overwinning terug naar de Johan Cruijff Arena.

Geblesseerde en/of afwezige spelers

Bij Ajax zijn Hassane Bandé, Nicolas Tagliafico en Carel Eiting afwezig.

Bij Excelsior zijn er geen geblesseerde of afwezige spelers.

Ajax – Excelsior tip

Ajax zal de voorsprong op PSV willen behouden en dan kan het zich geen puntverlies permitteren. Tegen Excelsior zouden de Amsterdammers wel eens verder aan het doelsaldo kunnen werken. De beste Ajax – Excelsior tip is meer dan 3.5 doelpunten met een quotering van 1.47 bij Toto.

Ajax – Excelsior Eredivisie wedden

Quotes bij Toto

Winst Ajax: 1.07
Gelijkspel: 10.25
Winst Excelsior: 22.50