18+ Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

Ajax – AZ voorspelling – wedden, quotes en tip zondag 1 maart 2020

Joris Gemen

Wedstrijd: Ajax – AZ, Eredivisie
Aanvang: zondag 1 maart 2020, 20.00 uur
Beste wedtip: winst Ajax
Bookmaker: Toto
Quote: 1.51

Er staat een ware topper op het programma in de Eredivisie. Het is tijd voor de tweede ontmoeting tussen Ajax en AZ. Het verschil in punten: drie. Dit is onze voorbeschouwing voor Ajax – AZ.

Ajax is klaar in Europa

2020 is nog niet hét jaar van Ajax. De Amsterdammers verloren onlangs met 2-0 van Getafe CF in de Europa League. In dat duel liet Ajax vooral de emoties te veel meespelen, waardoor het de grip op de wedstrijd verloor. Door goals van Deyverson en Robert Kenedy. In de return wachtte dus een lastig karwei voor de ploeg van Erik Ten Hag.

Dat het een lastig karwei werd nogmaals onderstreept toen de Spanjaarden binnen vijf minuten op 0-1 kwamen in Amsterdam. Ajax moest in de achtervolging en kwam zes minuten later alweer op gelijke hoogte (treffer Danilo). Een Amsterdamse storm richting het Spaanse doel werd verwacht, maar kwam er niet. Het waren de bezoekers die de beste kansen van de wedstrijd kregen. Eerst kopte Jaime Mata (maker van de 0-1) op de lat en vervolgens raakte Deyverson de paal. In de tweede helft kwam Ajax op voorsprong door een van richting veranderde vrije trap van Carel Eiting, maar Getafe bleef de betere ploeg. Het raakte opnieuw de paal via Maksimovic en in de 86e minuut kopte Daley Blind een poging van Getafe uit een leeg doel. Het was al met al dus niet genoeg voor Ajax, dat het Europese avontuur in duigen zag vallen.

In de Eredivisie heeft Ajax haar laatste wedstrijd verloren. Op bezoek bij Heracles Almelo werd er door een treffer van Cyriel Dessers met 1-0 verloren. De Amsterdammers kennen dus geen geweldige Generale repetitie voor het tweede treffen met Getafe. De vorige uitwedstrijd, op bezoek bij FC Groningen, werd ook al verloren. In het Hoge Noorden werd het 2-1 voor de thuisploeg.

Hetzelfde scenario kan zich voltrekken tegen Ajax

AZ kan de spanning in de Eredivisie weer helemaal terugbrengen met de directe ontmoeting met koploper Ajax. Net als in december 2019 is het verschil op de ranglijst slechts drie punten. Bij een overwinning op Ajax (53 punten) komen de Alkmaarders (50 punten) in punten gelijk.

Ook AZ is nog altijd actief in de Europa League. De ploeg van Arne Slot is de strijd aangegaan met het Oostenrijke LASK Linz (groepsgenoot van PSV in de EL). Het eerste duel in Alkmaar eindigde in een 1-1 gelijkspel. AZ kwam in de eerste helft op achterstand door een doelpunt van Raguz. AZ ging op jacht naar de gelijkmaker en die viel in de slotafse van het duel. Teun Koopmeiners mocht aanleggen vanaf elf meter en schoot de bal in de 86e minuut binnen voor 1-1.

De Generale repetitie voor het tweede duel met LASK Linz verliep voor AZ goed. In een thuiswedstrijd met PEC Zwolle werd er met 3-1 gewonnen door o.a. twee benutte strafschoppen van Koopmeiners. De daadwerkelijke return in Linz verliep slecht voor de Alkmaarders. Marko Raguž ontpopte zich uiteindelijk tot ‘beul’ van AZ door over twee wedstrijden drie keer te scoren. Hij was dus verantwoordelijk voor alle Alkmaarse tegentreffers. In het AFAS Stadion zorgde hij voor de 0-1 en in het Linzerstadion nam hij zowel de 1-0 als de 2-0 voor zijn rekening.

Wat denken de bookmakers van Ajax – AZ?

De bookmakers zien Ajax als favoriet voor dit duel. Aan een Amsterdamse overwinning is een quotering van 1.51 verbonden. Een Alkmaarse overwinning zien de bookmakers een stuk minder snel gebeuren. Aan die weddenschap is namelijk een quotering van 5.25 verbonden. Daarnaast staat een gelijkspel gequoteerd op 4.40.

Terug in de tijd: AZ in extremis langs Ajax in Alkmaar

De eerste ontmoeting in dit seizoen werd nipt gewonnen door AZ. Ajax had weliswaar de betere kansen, maar AZ-spits Myron Boadu kroonde zich tot absolute matchwinner door de bal in de 89e minuut binnen te werken voor 1-0.

Teamnieuws: Hakim Ziyech kwam niet in actie tegen Getafe

Bij Ajax is het meespelen van Ziyech tegen AZ nog niet helemaal zeker. De middenvelder moest de thuiswedstrijd tegen Getafe noodgedwongen aan zich voorbij laten gaan door een blessure. Daarnaast kunnen de Amsterdammers nog altijd niet beschikken over David Neres, Zakaria Labyad, Quincy Promes, Joël Veltman en Noussair Mazraoui.

Bij AZ zitten er ook een aantal spelers in de ziekboeg. Het kan niet beschikken over Albert Gudmundsson, Pantelis Hatzidiakos, Stijn Wuytens en Ron Vlaar.

Ajax – AZ tip

Het is een mooi affiche tussen de twee grootste titelkandidaten van dit seizoen. Ajax is dit seizoen echter niet onverslaanbaar gebleken. Toch zal het voor AZ een zware klus worden om te winnen van de Amsterdammers. Onze tip bij deze editie van Ajax – AZ is dan ook dat de Amsterdammers gaan winnen. Deze weddenschap heeft een quotering van 1.51 bij Toto.

Ajax – AZ Eredivisie wedden

Quotes bij Toto

Winst Ajax: 1.51
Gelijkspel: 4.40
Winst AZ: 5.25