18+ Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

Ajax – ADO Den Haag voorspelling – wedden, quotes en tip 22 december 2019

Joris Gemen

Wedstrijd: Ajax – ADO Den Haag, Eredivisie
Aanvang: zondag 22 december 2019, 12.15 uur
Beste wedtip: Ajax wint met handicap -2
Bookmaker: Toto
Quote: 1.56

Ajax en ADO Den Haag gaan het in de laatste speelronde vóór de winterstop opnemen tegen elkaar in de Johan Cruijff ArenA. Ajax heeft de laatste twee duels in de Eredivisie verloren en ADO wist de laatste zeven duels niet te winnen. Dit is onze voorbeschouwing voor de wedstrijd Ajax – ADO Den Haag.

Geen beste weken voor de Amsterdammers

Het zijn even niet zo leuke weken voor Ajax. De Amsterdammers wonnen slechts één van de laatste vier duels. In tien dagen verloor Ajax drie keer, zowel in de Eredivisie als in de Europa League.

In de competitie ging het eerst mis tegen het verrassende Willem II. In eigen stadion werd het 0-2 voor de Tilburgers. Dat was toch wel een mentale tik voor de Amsterdammers en zeker met het oog op het treffen met Valencia in de Champions League drie dagen later. Ook tegen de Spanjaarden ging het mis. Valencia kwam in de eerste helft op een 0-1 voorsprong en gaf deze niet meer uit handen. Gevolg: geen Champions League, maar de Europa League. Als er een periode was dat het Ajax het absoluut niet kon gebruiken om in een dip te raken, was het deze wel. Na het treffen met Valencia stond namelijk de topper in Alkmaar tegen nummer twee AZ op het programma. Bij winst kwamen de Alkmaarders in punten gelijk met Ajax. Lang leek het op een gelijkspel uit te draaien in het AFAS Stadion, maar Myron Boadu bracht het stadion in de 90e minuut in extase: 1-0.

Ajax kreeg al snel een kans op revanche; in de beker stond een uitwedstrijd bij SC Telstar op het programma. Waar je misschien een monsterscore zou verwachten, werd het dat allesbehalve. Telstar verweerde zich kranig, maar kwam wel op een 0-2 achterstand. Het bracht de spanning terug via Frank Korpershoek: 1-2. In de tweede helft liepen de bezoekers snel uit naar 1-4, maar Telstar kwam opnieuw terug en scoorde nog twee keer. Meer zat er echter niet in voor de ploeg van Andries Jonker.

Het moet echt beter bij ADO Den Haag

Het moet snel beter gaan bij ADO Den Haag wil het niet afdalen naar de KeukenKampioen-divisie. De Hagenaars bezetten momenteel de zeventiende plaats met dertien punten uit zeventien duels. Er werd pas drie keer gewonnen. Daarnaast werd er vier keer gelijkgespeeld en tien keer verloren. De afstand tot de eerste veilige plaats, vijftiende, bedraagt drie punten. Een overwinning zet dus echt zoden aan de dijk, maar het spel van ADO is niet goed. In de laatste zeven duels werd er geen enkele keer gewonnen en op bezoek bij Ajax wacht een loodzware opgave.

ADO zag coach Frons Groenendijk opstappen na de 4-0 nederlaag tegen Heracles Almelo. Momenteel neemt assistent-trainer Dirk Heesen de honneurs waar bij de ploeg uit de Hofstad. De ideale kandidaat is echter nog niet gevonden.

Wat denken de bookmakers van Ajax – ADO Den Haag?

De bookmakers zien Ajax als de absolute favoriet voor dit duel. Een Amsterdamse overwinning heeft een quotering van 1.05. Een overwinning van ADO staat maar liefst gequoteerd op 21.50 en een gelijkspel op 9.80.

Terug in de tijd: zakelijke overwinning in Den Haag

ADO en Ajax stonden al eerder dit seizoen tegenover elkaar. In Den Haag werd het 0-2 voor de Amsterdammers door doelpunten van Klaas-Jan Huntelaar en David Neres.

Teamnieuws: aantal sterkhouders geblesseerd bij Ajax

Ajax mist een aantal dragende spelers door blessures. Zo kan het geen beroep doen op Quincy Promes, David Neres, Zakaria Labyad en Daley Blind.

Ajax – ADO Den Haag tip

Ondanks de mindere periode bij Ajax lijkt een overwinning op ADO gewoon logisch. ADO draait geen best seizoen en won pas drie keer. Ajax wil zich revancheren voor de mindere wedstrijden en een thuiswedstrijd tegen ADO lijkt daar de uitgelezen mogelijkheid voor. Alleen wedden op een overwinning van Ajax (quotering 1.05) is niet zo interessant. Ajax wint met handicap -2 is met een quotering van 1.56 al iets interessanter. Dat is ook onze tip bij dit duel.

Ajax – ADO Den Haag Eredivisie wedden

Quotes bij Toto

Winst Ajax: 1.05
Gelijkspel: 9.80
Winst ADO Den Haag: 21.50